
Plena Inclusió Espanya ha iniciat el desplegament de 11 itineraris formatius destinats a reforçar les organitzacions socials. Aquest programa ofereix eines pràctiques a entitats sense ànim de lucre, centrant-se en el desenvolupament d’una ètica aplicada al suport a col·lectius vulnerables, la millora de la gestió i la provisió d’instruments per augmentar la qualitat de vida dels beneficiaris dels projectes d’aquestes associacions.
Aquesta iniciativa, oberta i gratuïta, proporciona vídeos explicatius de les edicions anteriors del programa, a més de més de 100 documents i més de 140 hores de formació impartides per professionals amb una àmplia experiència. Plena Inclusió ha posat a disposició un espai web que servirà com a plataforma de recursos, on els interessats hauran de registrar-se abans del 4 de març per seguir els nous itineraris formatius.
El programa, finançat pel Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030 i la Fundació ONCE, atorgarà una titulació avalada per la Universitat de Valladolid als participants que superin els exàmens i compleixin les tasques suggerides pels instructors dels cursos.
Un aspecte destacat és l’oferta d’un autodiagnòstic sobre la sostenibilitat per a les organitzacions. Aquesta proposta permetrà a les entitats realitzar una avaluació interna del seu nivell de sostenibilitat i buscar formes de millora. Les entitats membres del moviment associatiu de Plena Inclusió, que inclou més de 950 organitzacions a tot Espanya, poden sol·licitar l’assistència d’un expert per guiar-los en la implementació dels continguts relacionats amb els itineraris formatius que necessitin.