Dijous, 23 maig 2024
spot_img
IniciCULTURAPersones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat d’arreu de Catalunya participen a una...

Persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat d’arreu de Catalunya participen a una jornada de creació artística col·lectiva

Dins el projecte ‘Tots som art’ que impulsa la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) 

projecte tots som art fepccat creació artística conjunta
En la jornada van participar una trentena de persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat // Foto: FEPCCAT

Una trentena de persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat vingudes d’arreu de Catalunya van participar ahir en una jornada de creació artística col·lectiva a l’Orfeó Lleidatà en en el marc del projecte Tots som Art, de la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) per reivindicar els drets de les persones amb discapacitat.

Les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat han format equips d’entre 2 i 4 persones, amb els quals han creat una obra pictòrica col·lectiva. A continuació, tots els equips han tingut l’oportunitat d’explicar la seva obra i els seus sentiments durant la jornada a tots els participants a la jornada. Per acabar la jornada, els participants han creat una obra col·lectiva que reflecteix el què han viscut durant la jornada.

Aquesta jornada és la primera fase del projecte Tots som Art, un projecte que té un objectiu doble: per una banda, garantir l’accés a la creació artística de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat i, per altra banda, sensibilitzar a tota la ciutadania sobre la realitat d’aquest col·lectiu.

Per cobrir aquest segon objectiu, durant la jornada s’ha elaborat un vídeo a on les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat han explicat la seva experiència durant la jornada, i perquè és important per ells l’art. 

Cal recordar, a més, que el dret a la participació cultural de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat, està consagrat a la Declaració Universal de Drets Humans (article 27) i a la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (article 30).

La segona fase del projecte consisteix en l’exposició de les obres creades i del vídeo de sensibilització entre el 4 i el 20 de desembre al mateix Orfeó Lleidatà.

El projecte Tots som art és un projecte impulsat per la FEPCCAT que s’inicia aquest any i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Fundació “La Caixa” i la Fundació de l’Orfeó Lleidatà.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content