Dimarts, 2 març 2021
Inici Inclusió Social El Parlament aprova per unanimitat la llei per la igualtat de tracte...

El Parlament aprova per unanimitat la llei per la igualtat de tracte i la no discriminació

L’oposició veu necessària la llei però discrepa d’alguns preceptes

parlament llei igualtat tracte no discriminació
El Parlament va aprovar la nova llei per unanimitat de tots els grups parlamentaris // Foto: arxiu

El Parlament va aprovar divendres per unanimitat el projecte de llei de la Generalitat per la igualtat de tracte i la no discriminació per raó de religió, discapacitat, edat, origen racial i ètnic, sexe i orientació sexual.

Pel Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, es tracta d’una llei “necessària i obligatòria, i ara més que mai perquè hi ha una societat diversa, ja sigui per origen, orientació sexual, identitat de gènere, capacitat, edat, creences i gustos”, després de deixar clar que és una característica estructural de la societat catalana i no un fenomen passatger.

ARC Soluciones publi

“No podem aspirar a construir una societat cohesionada mentre els seus ciutadans no puguin expressar-se en llibertat i no senti la plena empara de les institucions a l’hora de defensar els seus drets”, va sostenir.

Per la seva banda, la diputada d’ERC Najat Driouech va afirmar que “es farà història” amb aquesta llei, a l’assegurar que és pionera i que serà un referent, i ha lamentat que s’hagi trigat tant en aprovar-se després que decaigués en l’anterior legislatura per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya.

La resta de partits també es van mostrar contents per l’aprovació de la nova llei encara que els partits de l’oposició, tot i que veuen necessària la llei, van discrepar en alguns aspectes.

Així, des Cs, la diputada Blanca Victoria Navarro no va compartir que s’hagi fet un pas endavant en igualtat i no discriminació amb aquest text perquè, “tot i tenir una aparença fabulosa, té dèficits que impediran la seva finalitat”, en àmbits com la llengua, i va considerar que s’ha volgut aprovar amb pressa i, en conseqüència, amb un desenvolupament legislatiu precipitat.

El representant del Partit Popular, Manuel Reyes, va coincidir amb la altres grups en què la llei arriba de forma precipitada a el ple de Parlament, i després de defensar que “la igualtat real és posar els diners en les prioritats de les persones, no en crear noves estructures, mal anomenades d’estat, o en ambaixades de fantasia”, va argumentar el seu suport només a les propostes que combatin la discriminació i apostin per la igualtat.

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES