Obertament posa en marxa un projecte per lluitar contra l’estigma en salut mental a l’àmbit sanitari

El PAMS ha estat pilotat durant el 2018 i principis del 2019

obertament projecte estigma salut mental ambit sanitari

Obertament va engegar el passat mes de novembre un projecte contra l’estigma en salut mental a l’àmbit sanitari, el PAMS (Projecte Antiestigma al Món Sanitari), amb l’objectiu de reduir els prejudicis i la discriminació que es dóna a l’atenció primària, tant general (CAP) com especialitzada en salut mental (CSMA, CSMIJ i CAS).

El projecte, que forma part del Pla Integral d’Atenció a les persones amb Trastorn mental i Addiccions de la Generalitat de Catalunya, ha estat pilotat durant el 2018 i principis de 2019 a 12 centres sanitaris de Catalunya repartits en 6 CAPS i 6 Centres de salut mental (CSMA, CSMIJ i CAS).

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Les persones que conviuen amb algun trastorn de salut mental poden rebre una pitjor atenció sanitària fruit dels prejudicis i els estereotips. Segons l’estudi “L’estigma a l’àmbit de la salut” (2016), 1 de cada 4 persones amb algun problema de salut mental han sigut tractades de manera injusta a l’àmbit sanitari. D’aquesta manera, professionals de la psicologia, psiquiatria, medicina de família, infermeria, treball social i personal d’atenció a l’usuari no estan exempts d’estigmatitzar les persones amb trastorn mental.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*