Oberta la convocatòria pels ajuts del Programa d’atenció social a les persones amb discapacitat

Els Ajuts PUA 2017 es poden sol·licitar el fins el proper 2 d’agost

ajuts pua atenció social persones discapacitat pua 2017
Per accedir als ajuts s’ha de tenir un grau de discapacitat igual o superior al 33% // Foto: Grup MIFAS

Fins el proper 2 d’agost està oberta la convocatòria per a la concessió dels ajuts del Programa d’atenció social a les persones amb discapacitat per a l’any 2017 del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Aquest programa té per objecte facilitar els ajuts econòmics necessaris per al desenvolupament de l’autonomia personal de les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, per tal de millorar-ne la qualitat de vida i fomentar-ne la integració social.

BANER_300X250

Les persones beneficiàries són aquelles que tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33% i que compleixin les condicions i els requisits establerts. O bé ser beneficiari d’una pensió de la Seguretat Social d’incapacitat permanent en el grau total absoluta o gran invalidesa.

Els ajuts es poden sol·licitar segons el tipus d’ajudes tècniques. Els requisits per poder accedir a l’ajut variaran:

  1. Ajuts per a mobilitat i transport

– Dirigits a persones que tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33%, amb barem de mobilitat reduïda.

– Obtenció o reconversió del permís de conduir

– Adaptació de vehicle

– Ajuts per al transport per assistir a determinats serveis i en els que s’hagin de cobrir les despeses derivades de la utilització del transport públic.

  1. Ajuts per a l’autonomia personal i la comunicació

– Persones amb discapacitat visual: lupa tv, lupa amb llum, faristol, ulleres o lents de contacte, mesurador de glucèmia amb veu, filtres, impressora i línia Braille…

– Persones amb discapacitat auditiva: audiòfons, receptor de senyals acústics, auricular amplificador per a TV i ràdio, transmissors timbres (telèfon, timbre porta, vigila bebès), despertador, amplificador magnètic de transmissió del so, Prestació per a curs d’aprenentatge de la llengua de signes o curs de lectura labial

– Persones amb discapacitat física: alça vàter, llit articulat, matalàs antiescares, carro elevador de llit, seient giratori i elevador de banyera, cadira de dutxa i vàter, grua elevadora, de bipedestació i de sostre, disc giratori amb suport, commutador, ratolí alternatiu, etc.

El percentatge de l’import màxim de la prestació estarà condicionat en funció dels ingressos econòmics de la persona amb discapacitat així com de les seves condicions socials.

La situació familiar o convivència i els ingressos econòmics de la unitat familiar o de convivència, únicament es tindran en compte en el supòsit que estiguin a càrrec de la persona beneficiària.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*