Nou equipament per a l’atenció a la salut mental infantil i juvenil a la comarca del Pla de l’Estany

Banyoles estrena el servei amb la incorporació de un equip de professionals

equipament salut mental infantil juvenil comarca Pla Estany
El nou servei donarà una atenció integral a pacients i famílies // Foto: gencat

Aquest mes de gener s’ha posat en marxa a Banyoles un nou equipament per a l’atenció a la salut mental d’infants i joves de la comarca del Pla de l’Estany, ampliant d’aquesta manera l’atenció personalitzada a la zona, gràcies a la incorporació  d’un equip de professionals integrat per dues psicòlogues, una psiquiatra i una treballadora social, que oferiran atenció setmanal de dilluns a divendres.

El nou Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) ha estat possible gràcies a un acord entre l’empresa pública Institut d’Assistència Sanitària (IAS) i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany, que ha cedit l’equipament de l’àrea de Benestar Social i forma part de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de la Regió Sanitària de Girona.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Les instal·lacions d’El Portal acullen també altres serveis i programes destinats a l’atenció de  la infància, els adolescents i les famílies que requereixen intervencions socioeducatives,  terapèutiques i de suport, com ara el Centre Obert, el Servei d’Intervenció amb Famílies, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i altres ajudes de suport psicològic a dones i infants/adolescents.

Els centres que integren la xarxa d’atenció a la salut mental infantil i juvenil de les comarques gironines es dediquen a la valoració i al tractament de trastorns psíquics dels infants i joves fins a divuit anys. El seu àmbit d’actuació no només se centra en el pacient, sinó també en el medi en el qual es manifesta el patiment, ja sigui l’escola o la família. L’accés al servei, de caràcter ambulatori, es du a terme per derivació d’altres serveis del sistema de salut, ensenyament, serveis socials o justícia.

BANER_300X250

Segons les dades provisionals del 2017, el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) del Gironès-Pla de l’Estany va atendre gairebé 1.643 pacients, dels quals 258 eren del Pla de l’Estany. Del total de pacients atesos, prop de 600 han estat casos nous. L’atenció al conjunt d’usuaris va requerir fer prop de 10.000 visites (suma del conjunt de primeres visites, successives i grupals). Els diagnòstics més freqüents són els trastorns adaptatius, els trastorns per dèficit d’atenció, per ansietat i trastorns de conducta alimentària.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*