Dijous, 16 setembre 2021
spot_img
IniciDiscapacitatNeurolleida incrementa els seus serveis amb 6 nous programes que esperen atendre...

Neurolleida incrementa els seus serveis amb 6 nous programes que esperen atendre unes 40 persones més

En l’actualitat el servei atén a un centenar de persones

Tallers Neurolleida 3
Talller de neurorehabilitació de Neurolleida // Foto: Aspid

Neurolleida, el servei neurorehabilitador d’ASPID per a persones afectades per una malaltia crònica que han patit algun tipus d’afectació neurològica, amplia a partir del setembre els seus serveis amb 6 programes nous amb la previsió de tractar aproximadament unes 40 persones.

Concretament, s’han organitzat 4 grups d’estimulació cognitiva (3 de matins i 1 de tarda), amb un total de 16 persones; 1 programa de rehabilitació funcional, amb 6 persones; 1 grup de parla, amb 3 persones; 1 grup de teràpia ocupacional comunitària, amb 4 persones; 1 grup de gimnàstica i equilibri, amb 3 persones; i 1 grup d’habilitats comunicatives, amb 3 persones.

banner flyer interpersonas

Cal remarcar que el programa també inclou activitats de rehabilitació i de “funcionalitat” (aquestes darreres permeten portar a la pràctica del dia a dia les millores aconseguides durant la rehabilitació) en la comunitat i en els espais del nostre entorn.

Aquests nous programes grupals s’afegeixen a l’ampli ventall d’abordatges que Neurolleida porta a terme des de fa anys, adreçats a persones de totes les edats (infants, adults, gent gran) amb patologies del sistema nerviós i que es fan mitjançant tractaments individualitzats. En total, el servei atén unes 100 persones, a les quals s’afegeixen les 40 previstes en les noves propostes grupals que Neurolleida engega aquest mes de setembre.

Els nous programes

Entre les principals millores programades, cal destacar l’estrena d’un nou programa de Teràpia Ocupacional Comunitària adreçat a persones amb discapacitat física d’origen neurològic, que es centrarà en la millora de la participació i integració en la comunitat; la incorporació d’un nou grup d’Estimulació Cognitiva Terapèutica en horari de tarda adreçat a persones amb deteriorament cognitiu lleu o demència lleu, i l’augment de la durada del programa d’habilitats comunicatives per a persones amb afàsia (amb activitats dos dies a la setmana).

Cal afegir que Neurolleida ha organitzat grups en horaris de matins i de tardes per poder donar resposta a les diferents necessitats de les famílies. Tots els programes estan dissenyats i conduïts per professionals especialitzats en l’atenció al pacient neurològic.

Els programes d’abordatge al pacient amb una malaltia neurològica crònica contemplen aspectes com les activitats de prevenció i de manteniment de la salut per evitar l’aparició de les complicacions sanitàries més habituals; activitats de rehabilitació de manteniment i reeducació, destinades a potenciar les funcions cognitives, físiques, emocionals i funcionals; el foment de la reinserció social de la persona en l’àmbit de la societat i la família; l’orientació, informació i assessorament per a tots els àmbits de la vida, tant al pacient com a la família; un seguiment adequat per un equip de professionals especialitzats, tant a nivell dels especialistes mèdics com de professionals sanitaris no metges, i el suport individual I familiar en totes les activitats.

L’equip de Neurolleida compta amb 10 professionals dels àmbits de la neuropsicologia, la fisioteràpia, la logopèdia, la psicologia i la teràpia ocupacional.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content