Neixen els I Premis Deixem de Ser Invisibles per posar en valor la diversitat funcional

La cerimònia d’entrega de premis serà el 25 de novembre

premis-deixem-de-ser-invisibles-diversitat-funcional
Els premis volen posar en valor la diversitat funcional // Foto: DSI

El proper 25 de novembre tindrà lloc la cerimònia d’entrega dels I Premis Deixem de Ser Invisibles que organitza aquesta plataforma badalonina per donar visibilitat posar en valor la diversitat funcional.

Els premis estan dividits en quatre categories: persona física, entitat, administració pública i mitjans de comunicació. Els candidats hauran d’enregistrar un petit vídeo en el que aparegui la frase vull/volem deixar de ser invisible/s i enviar-lo per correu electrònic a l’adreça (deixemdeserinvisibles@gmail.com). Tots els treballs presentats es veuran durant la cerimònia d’entrega. Així, cada petit esforç individual es convertirà en un canvi enorme: una societat que valori i respecti la diversitat humana i que permeti la igualtat d’oportunitats a tots els seus membres més enllà de les capacitats de cadascú.

BANER_300X250

Els premiats rebran un guardó elaborat per la badalonina Laia Pla, a partir d’una idea original de Rafael Reoyo, president de Deixem de Ser Invisibles, i la mateixa artista. L’estatueta pretén denunciar els estereotips de bellesa imperants en la societat i que ofeguen la riquesa expressiva de la diversitat.

El jurat dels premis està compost per personalitats rellevants de la societat com la senadora Virginia Felipe; l’ex-alcaldessa i també senadora Maite Arqué; el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona, Sigfrido Ramos; l’ex nedadora paraolímpica Sonia Guinardó; el secretari general de CCOO a Catalunya, Juan Carlos Gallego, entre d’altres.

A la cerimònia d’entrega dels premis, presentada per la periodista Emma Teixidó, hi hauran diverses actuacions, com les del Ballet de Marisa Yudes i la poetessa Adriana Bertran.

D’altra banda, la Plataforma Deixem de Ser Invisibles ha convocat pel mateix dia unes jornades tècniques què, amb el nom “Alterant la discapacitat. Manifest a favor de la persona” comptarà amb la presència de diversos investigadors sobre diversitat funcional com el catedràtic de Pedagogia Jordi Planella (UOC) i el professor d’Educació Social Òscar Martínez; la psicòloga Vanessa Fuentes i Rafael Reoyo, president de DSI i director del Centro Julia Pastrana Europa, espai d’investigació sobre sexualitat i diversitat funcional des d’una perspectiva de Drets Humans i Vida Independent.

Els I Premis Deixem de Ser Invisibles seran presentats el proper 5 d’octubre a les 11 hores a l’Avinguda Martí i Pujol, 297 Esc 12 A de Badalona.

banner_dental

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*