Dilluns, 2 octubre 2023
IniciDISCAPACITATNeix una cooperativa per professionalitzar els serveis de les persones amb discapacitat...

Neix una cooperativa per professionalitzar els serveis de les persones amb discapacitat intel·lectual al Baix Montseny

Afadis Baix Montseny s'ha creat amb la participació de 10 persones sòcies que també són usuàries

presentació d'Afadis Baix Montseny
La presentació de la cooperativa es va fer en un acte a Palautordera // Foto: La Centraleta

L’Associació de Famílies amb Discapacitat del Baix Montseny (Afadis) s’ha convertit en una cooperativa de consumidores i usuàries, d’iniciativa social i sense afany de lucre “per poder créixer” i “per professionalitzar el servei”. Així ho va va explicar el director del projecte de professionalització i cooperativització, Rafael Vidal, en la presentació de la cooperativa, Afadis Baix Montseny, que va tenir lloc dissabte passat a Santa Maria de Palautordera.

ICF23_Baner Financament-300x600

Aquesta transformació s’ha produït deu anys després del naixement de l’associació sense ànim de lucre creada per familiars de nois i noies amb discapacitat intel·lectual, i que s’ha convertit en el referent al territori en l’àmbit d’atenció i cures amb persones amb necessitats especials.

L’objectiu d’Afadis és fomentar la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant activitats diverses a la comunitat. Per això compta amb un equip de professionals i amb la col·laboració i implicació de nombrosos col·lectius socials i culturals del Baix Montseny, així com del teixit empresarial i d’altres actors de l’entorn. 

L’entitat desenvolupa diferents activitats en els àmbits de l’ocupació, el lleure i la llar, i per això Afadis compta amb un Servei de Teràpia Ocupacional, dos programes de lleure inclusiu (l’esplai i les vacances), un Servei de Transport i un Servei d’Atenció i Orientació a Famílies.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Usuàries i sòcies

La cooperativa Afadis neix amb 10 persones sòcies, i amb previsió d’incorporar-ne més en els propers mesos. El tret diferencial és que tots els socis són a la vegada usuàries, la qual cosa a suposa una innovació i una millora cap a l’autonomia i els drets del col·lectiu. 

El procés de conversió d’associació a cooperativa ha comptat amb l’acompanyament i assessorament de diferents institucions i administracions locals, però també amb el suport econòmic del programa Singulars impulsat pel Programa d’Economia Social del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content