Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALNeix el Segell de Qualitat que acredita l’accessibilitat d’esdeveniments musicals

Neix el Segell de Qualitat que acredita l’accessibilitat d’esdeveniments musicals

Les persones que assisteixin a festivals que compten amb aquest segell comunicar les seves necessitats d'accessibilitat a l'organització com, per exemple, un intèrpret en llengua de signes o acompanyament del vostre assistent personal

Segell de Qualitat als esdeveniments musicals
Concert musical // Foto: Facua

La productora Crash Music i la Fundació Music For All han posat en marxa el Segell de Qualitat: Accessibilitat en Esdeveniments Musicals que certificarà als esdeveniments musicals que compleixen amb l’accessibilitat universal.

Segons ha informat Crash Music, aquesta iniciativa busca “aprofundir en l’expansió d’un model d’accessibilitat i inclusió en esdeveniments musicals i que cada cop siguin més els que se sumin a la pràctica”, seguint l’estela de Cooltural Fest, Festival Murmura, B- Side, Sonorama Ribera o Primavera Sound.

Les persones que assisteixin a festivals que compten amb aquest segell acreditatiu podran informar-se i aconseguir entrades per a l’esdeveniment, arribar-hi i moure’s al seu recinte, gaudir dels concerts de música, accedir i fer servir tots els seus serveis, comunicar les seves necessitats d’accessibilitat a l’organització com, per exemple, un intèrpret en llengua de signes o acompanyament del vostre assistent personal.

Crash Music va observar que aquest segell “garanteix que totes les persones gaudiran de l’esdeveniment musical de la manera més segura, còmoda i autònoma possible, fent de la música el veritable llenguatge universal ia l’abast de totes les persones”.

Crash Music i la Fundació Music For All van consultar els requisits que ha de complir un esdeveniment per ser accessible amb Fundació ONCE, Impulsa Igualtat, Centre Espanyol del Subtitulat i Audiodescripció (CESyA), Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE), Plena Inclusió Andalusia i la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (Cocemfe).

Les empreses que volen aconseguir el segell de qualitat han d’activar mesures d’accessibilitat abans i durant l’esdeveniment. Durant la celebració, un equip d’especialistes en accessibilitat universal revisarà que estiguin totes les mesures requerides. Si la companyia ofereix totes les mesures adequadament, l’esdeveniment rebrà el certificat de qualitat.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content