Mollet té el primer museu de Barcelona amb recorregut per a persones amb discapacitat

El Museu Abelló té un recorregut tàctil, visual i olfactiu

mollet museu adaptat recorregut discapacitat visual i auditiva
El Museu Abelló té un recorregut tàctil, visual i olfactiu // Foto: Ajuntament de Mollet del Vallès

El Museu Abelló de Mollet del Vallès és el primer de la província de Barcelona  que compta amb un recorregut tàctil, visual i olfactiu adaptat a persones amb discapacitat visual i auditiva.

Segons ha informat l’Ajuntament de Mollet en un comunicat, l’equipament ha ampliat el mòdul que tenia reservat des de 2011 en el vestíbul, introduïnt subtítols en llengua de signes i amb locució associada a sis vídeos explicatius de les obres més destacades de l’exposició permanent “L’art modern en la col·lecció d’Abelló, segles XIX i XX”.

BANER_300X250

Aquest material es pot descarregar a través d’un codi QR o mitjançant una tauleta que ofereix el museu al visitant, i també s’ha subtitulat en llenguatge de signes l’audiovisual que presenta la figura i obra de Joan Abelló.

D’altra banda, l’equipament cultural ha creat una experiència olfativa amb fragàncies que recreen quatre de les obres més destacades de la col·lecció Abelló i ha publicat diversos dossiers amb un guió adaptat per fer la visita a la mostra permanent amb el relleu de diferents obres per facilitar el reconeixement tàctil i el material necessari per a l’experiència olfativa i un guió amb el text d’audioguia per a persones sordes.

Totes aquestes millores han estat possibles gràcies al treball de l’Ajuntament de Mollet del Vallès i l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, amb el suport de l’ONCE i de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (Fesoca).

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*