Més de 80 persones participen a una sessió clínica sobre estigma i discriminació en salut mental a Lleida

El proper 25 d’abril es realitzarà una segona sessió

sessió estigma discriminació salut mental lleida
La sessió està englobada dins la Taula de Salut Mental Urgell-Segarra i el Pla Antiestigma // Foto: gencat

El passat divendres, 12 d’abril, persones amb problemàtica de Salut Mental del Servei de Rehabilitació Comunitària de Tàrrega van realitzar una sessió clínica destinada a tots els professionals de la salut de l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida per parlar de l’estigma. Hi van assistir més de 80 persones que van omplir la sala, entre elles també professors i estudiants de la Universitat de Lleida.

La sessió va ser conduïda per Pepe Cabrera, Manoli Coronel, Arnau Pont i Isa Ryder que van presentar les seves històries de vida, i van permetre als assistents atansar-se a la discriminació que representa la convivència amb un trastorn mental en la societat actual.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquest projecte està englobat dins la Taula de Salut Mental Urgell-Segarra i el Pla Antiestigma encapçalat per l’Associació Obertament. El Servei de Rehabilitació Comunitària de Tàrrega pertany al grup motor que ha elaborat el Pla i aquesta acció forma part de la implantació del mateix.

Un estudi realitzat per Obertament l’any 2016 sobre l’Estigma i discriminació en Salut Mental a Catalunya, conclou que el 77% de les persones que tenen un trastorn mental, se’ls ha atribuït alguna característica negativa pel fet de tenir-lo. El 25% declaren haver estat tractades injustament en alguna ocasió en recursos sanitaris.

BANER_300X250

El proper dia 25 d’abril es realitzarà una altra sessió, en aquest cas, adreçada als professionals sanitaris del CAP de Tàrrega.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*