Més de 100 nens i nenes cecs celebren al 26a edició de la Festa de l’Esport de l’ONCE

Practicant atletisme, natació, goalball, futbol sala i cicilsme en tàndem

alumnes cecs tàndem festa esport once
Alumnes amb discapacitat visual practicant ciclisme en tàndem // Foto: ONCE Catalunya

Aquest passat divendres més de 100 nens i nenes cecs de Catalunya, La Rioja i Navarra van participar a la 26a edició de la Festa de l’Esport que organitza el Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona. Durant tot el matí, els participants van practicar atletisme, natació, goalball, futbol sala i ciclisme en tàndem a la seu d’ONCE Catalunya. Per la tarda hi va haver diferents tallers i activitats.

Representants del Departament d’Ensenyament i de l’ONCE a Catalunya van donar el tret de sortida a l’inici de les activitats.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La jornada va comptar amb estudiants voluntaris del cicle formatiu d’Educació Física de l’Escola del Treball  i del grau d’Educació Primària de la Universitat Autònoma de Barcelona, i la col·laboració dels mestres de suport als alumnes cecs a Catalunya, que realitzen la seva tasca en el marc del Servei Educatiu CREDV/CRE ONCE Barcelona.

Aquest festa té com a objectiu motivar els nens i nenes amb discapacitat visual i en edat escolar cap a la pràctica de diferents activitats físiques i de l’esport, realitzant una jornada de convivència entre els alumnes.  

BANER_300X250

Actualment a Catalunya hi ha gairebé 1.200 alumnes amb discapacitat visual escolaritzats en tot tipus de centres educatius. Aquests centres són llars d’infants, escoles d’educació infantil i primària, instituts d’educació secundària, centres d’educació especial, universitats i escoles de formació d’adults, els quals reben suport específic en el marc del conveni de col·laboració signat des de l’any 1985, entre el Departament d’Ensenyament i l’ONCE.

L’ONCE té més de 71.000 afiliats. A Catalunya són més de 10.000 els seus afiliats i el col·lectiu de l’ONCE i la seva Fundació supera les 15.000 persones. A Catalunya la venda del cupó dóna ocupació a gairebé 3.000 persones.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*