Dimecres, 20 gener 2021
Inici Esport Adaptat Manual de la Diputació de Barcelona per l’organització d’esdeveniments esportius inclusius

Manual de la Diputació de Barcelona per l’organització d’esdeveniments esportius inclusius

Publica una guia amb recomanacions tècniques i de comunicació

diba esdeveniments esportius inclusius
L’esport és una eina d¡inclusió social de les persones amb discapacitat // Foto: Foto: Nejron Photo / Shutterstock

La Diputació de Barcelona ha publicat el Manual de bones pràctiques per a l’organització d’esdeveniments esportius inclusius, un instrument adreçat al personal tècnic esportiu municipal i a les entitats esportives, que ofereix orientacions per afavorir que les persones amb discapacitat puguin participar en qualsevol esdeveniment esportiu amb una atenció i un acompanyament correctes.

L’objectiu és facilitar la inclusió d’esportistes amb discapacitat, de manera que n’augmenti la participació. Al voltant del 75% de la població catalana amb discapacitat legal reconeguda, segons dades de l’Idescat, viu a la província de Barcelona.

ARC Soluciones publi

La guia es nodreix de les aportacions de diversos experts en el món de l’esport adaptat provinents d’entitats reconegudes com la Universitat de Barcelona, l’ONCE, la Federació Catalana de Paràlisi Cerebral, l’Institut Barcelona Esports o l’Institut Guttmann, entre altres.

Les orientacions que aporta el treball es refereixen tant a l’organització tècnica de l’activitat esportiva com a la comunicació que se n’hagi de fer, i es detallen per oferir un bon acompanyament a persones amb discapacitat física, visual, intel·lectual o auditiva. En concret es fan recomanacions per cinc tipus d’activitat esportiva: cursa urbana, caminada en entorn natural, festa popular en espai públic, festa sobre rodes i activitats esportives a la platja.

L’esport és una eina de gran valor per a la inclusió social de les persones amb discapacitat. Per aquest motiu la Diputació promou l’esport per a tothom amb altres accions a més de la redacció de manuals tècnics, com jornades d’esport adaptat -d’hípica, vela i senderisme-,  o jornades del programa “Divertim-nos en moviment” per a persones amb discapacitat vinculades a Centres Especials de Treball. També posa a l’abast dels municipis programes contra el risc d’exclusió per raons econòmiques d’infants, joves i famílies, aportant recursos per a la pràctica esportiva a través de beques, i dissenya projectes esportius singulars.

Subscriu-te a la Newsletter

OFERTA 25% de descompte fins el 31 de gener

Rebràs al teu correu tota la informació sobre la discapacitat per només 11,99 € l'any.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES