Dijous, 26 gener 2023
Dijous, 26 gener 2023
IniciEsport AdaptatManual de la Diputació de Barcelona per l’organització d’esdeveniments esportius inclusius

Manual de la Diputació de Barcelona per l’organització d’esdeveniments esportius inclusius

Publica una guia amb recomanacions tècniques i de comunicació

diba esdeveniments esportius inclusius
L’esport és una eina d¡inclusió social de les persones amb discapacitat // Foto: Foto: Nejron Photo / Shutterstock

La Diputació de Barcelona ha publicat el Manual de bones pràctiques per a l’organització d’esdeveniments esportius inclusius, un instrument adreçat al personal tècnic esportiu municipal i a les entitats esportives, que ofereix orientacions per afavorir que les persones amb discapacitat puguin participar en qualsevol esdeveniment esportiu amb una atenció i un acompanyament correctes.

anunci guies d'arrel

L’objectiu és facilitar la inclusió d’esportistes amb discapacitat, de manera que n’augmenti la participació. Al voltant del 75% de la població catalana amb discapacitat legal reconeguda, segons dades de l’Idescat, viu a la província de Barcelona.

La guia es nodreix de les aportacions de diversos experts en el món de l’esport adaptat provinents d’entitats reconegudes com la Universitat de Barcelona, l’ONCE, la Federació Catalana de Paràlisi Cerebral, l’Institut Barcelona Esports o l’Institut Guttmann, entre altres.

Banner 300x250px EnBucle3

Les orientacions que aporta el treball es refereixen tant a l’organització tècnica de l’activitat esportiva com a la comunicació que se n’hagi de fer, i es detallen per oferir un bon acompanyament a persones amb discapacitat física, visual, intel·lectual o auditiva. En concret es fan recomanacions per cinc tipus d’activitat esportiva: cursa urbana, caminada en entorn natural, festa popular en espai públic, festa sobre rodes i activitats esportives a la platja.

L’esport és una eina de gran valor per a la inclusió social de les persones amb discapacitat. Per aquest motiu la Diputació promou l’esport per a tothom amb altres accions a més de la redacció de manuals tècnics, com jornades d’esport adaptat -d’hípica, vela i senderisme-,  o jornades del programa “Divertim-nos en moviment” per a persones amb discapacitat vinculades a Centres Especials de Treball. També posa a l’abast dels municipis programes contra el risc d’exclusió per raons econòmiques d’infants, joves i famílies, aportant recursos per a la pràctica esportiva a través de beques, i dissenya projectes esportius singulars.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content