21.7 C
Barcelona
Diumenge, 31maig 2020

Manifest per la Sanitat Universal dins lo Social

També has de llegir...

Un informe del CERMI recull la vulneració dels drets humans de les persones amb discapacitat a Catalunya

L'informe fa referència a la segona activitat de la Guàrdia Urbana // Foto: Ajuntament de Barcelona El Comitè...

Més facilitats de les persones amb discapacitat per accedir als ajuts per pagar el lloguer

La COVID-19 està afectant també al pagament dels lloguers d'habitatges // Foto: Wikimedia Commons La Generalitat de Catalunya...

COCARMI preocupat perquè es pugui retallar la dotació d’atenció a persones amb discapacitat

Una persona amb discapacitat pujant a un taxi adaptat // Foto: Arxiu El president del Comitè Català de...

El Govern destina més de 9M€ a projectes d’inserció laboral de persones amb discapacitat

Les persones amb discapacitat són un col·lectiu de difícil inserció laboral // Foto: UAB.cat El Departament de Treball,...
manifest sanitat universal dins social

La pandèmia del COVID-19 ha posat en una situació crítica el conjunt de l’atenció residencial, i també les persones grans de tot el país. Una realitat que afecta tant a centres públics com privats, grans i petits a tot el territori, amb un impacte molt significatiu en grans nuclis de població. 

Durant més d’un mes les organitzacions i professionals del sector social hem vist com l’avenç de l’epidèmia ha segat vides i ha deixat en una situació crítica molts centres tot i el gran esforç d’organització, gestió i cura. 

Estem reclamant amb fermesa ajuda a l’Administració perquè ens proporcioni els recursos que permetin lluitar contra el coronavirus i poder protegir de la millor manera possible els nostres residents i professionals. 

En els últims dies, amb desesperació, hem pregat que els organismes públics ens facilitessin equips de protecció i tests diagnòstics per a persones usuàries i professionals. 

En definitiva, hem demanat ajuda per impedir que quan aparegués un cas en un centre no es convertís en un vehicle de transmissió un cop dins. Aquestes reiterades demandes no han estat ateses amb la rapidesa que la gravetat del moment exigia. 

És per això que molts de nosaltres hem demanat al Govern Central i els regionals que l’autoritat sanitària prengui immediatament el control dels centres residencials, atès que l’emergència que vivim no és una emergència social, sinó una emergència sanitària. 

Per part de les autoritats públiques hem sentit paraules d’ànim i la promesa de prioritzar el suport als centres residencials, però tots els que estem dia a dia amb les persones grans sabem que aquestes paraules no s’han traduït en accions reals, valentes i decidides encaminades a frenar l’extensió del COVID-19 entre els nostres residents i treballadors. 

Per això, i davant la publicació de l’Ordre Ministerial SND/322/2020, de 3 de abril, EXIGIM de les Comunitats Autònomes, encarregades de la seva aplicació, el seu immediat i total compliment, en especial pel que fa a: 

1. Que l’autoritat sanitària prengui el control efectiu de la situació des del punt de vista de Salut amb una supervisió constant i efectiva de las mesures que es recullen 

2. Que els centres i professionals disposin de manera immediata dels EPIs necessaris per realitzar les tasques d’atenció a les persones, tot garantint la seguretat dels treballadors. 

3. Que tant les persones usuàries com les professionals tinguin un accés immediat als tests diagnòstics per poder executar una planificació efectiva dels recursos dels centres, garantir la seva salut i poder prendre totes aquelles mesures que siguin necessàries per frenar l’avenç del COVID-19. 

4. Que s’implementi un mecanisme de recollida d’informació únic i eficient que permeti evitar les duplicitats existents, que creen confusió, ineficàcia i esgotament de professionals i gestors. 

Les persones grans que viuen en els centres residencials són ciutadans en plenitud dels seus drets, i per la seva situació de fragilitat necessiten i mereixen una especial intervenció per part de les autoritats públiques i del conjunt de la Societat. 

Des del sector, organitzacions, gestors i professionals expressem el nostre compromís, dedicació i decisió de no rendir-nos i lluitar pels seus drets. Si la qualitat d’una Societat es mesura pels esforços que fa per cuidar els més dèbils, aquest és el moment de demostrar-ho amb decisió i valentia.

Moltes gràcies.

Cinta Pascual, presidenta del Círculo Empresarial de Atención a las Personas (CEAPS)

- Advertisement -

Articles relacionats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisement -

Últimes notícies

Residents i professionals de les residències del Grup Alba donen negatiu a les PCR de Covid-19

Personal mèdic realitzant les proves PCR de coronavirus a les llars residències // Foto: GRUP ALBA Tots els...

AMPANS estrena una websèrie per explicar la reobertura del restaurant El Canonge

Els cambres mostren a la websèrie els nous hàbits de seguretat que s'han incorporat // Foto: AMPANS AMPANS...

Les entitats de malalties neuromusculars demanen que no es retallin les subvencions del 0,7% de l’IRPF

Concentració amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Neuromusculars // Foto: Federació ASEM La Federació Espanyola de...

La xarxa de salut mental reclama un desconfinament que garanteixi els suports per a tothom

La xarxa de salut mental reclama una desescalada amb garanties per a tothom // Foto: Salut Mental Catalunya

Tornen els #DirectesFCEDF durant el mes de juny amb Susana Rodríguez, jugadora de pàdel adaptat

El proper dijous 4 de juny a les 19h comença una nova edició dels #DirectesFCEDF, una iniciativa...