Dimarts, 20 febrer 2024
IniciRECERCA I TECNOLOGIAM4Social engega una nova edició del seu projecte per ajudar les entitats...

M4Social engega una nova edició del seu projecte per ajudar les entitats socials en la seva transformació digital

'Plans de Transformació Digital' connecta a professionals TIC i organitzacions sense ànim de lucre

Plans de Transformació Digital - Twitter
Imatge del projecte ‘Plans de Transformació Digital’ // Foto: M4Social

m4Social, el projecte d’innovació digital en l’àmbit social de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, ha engegat una nova edició del projecte Plans de Transformació Digital en què professionals del sector tecnològic fan un assessorament pro-bono per a organitzacions sense ànim de lucre per ajudar-les a avançar i adoptar la innovació tecnològica des d’un punt de vista estratègic. 

La pandèmia de la Covid-19 ha posat de manifest la necessitat d’incorporar eines tecnològiques i les dificultats que tenen les entitats socials per digitalitzar-se. Segons l’Estudi sobre l’Estat de la Digitalització al Tercer Sector de m4Social, el 50% de les organitzacions socials no poden utilitzar certes tecnologies degut a la bretxa digital que afecta les persones a les quals atenen i ofereixen suport. Per altra banda, el 38% tampoc poden fer-ho per la manca d’habilitats digitals dels i les professionals del tercer sector. Aquestes són les principals barreres perquè puguin treure el màxim profit de les TIC juntament amb el finançament. Per aquest motiu, el projecte, que és una iniciativa de m4Social en col·laboració amb Enginyers Voluntaris i Fundació migranodearena, vol connectar professionals TIC  amb entitats del tercer sector per promoure la innovació i la transformació digital de les organitzacions socials. L’objectiu és canviar la cultura de les organitzacions, la manera com connecten persones, processos i tecnologia per augmentar l’eficiència, innovar per millorar els serveis i assolir un alt nivell de confiança, transparència i impacte social.

Les entitats que desitgin rebre assessorament TIC pro-bono poden inscriure’s a través d’aquest formulari disponible al web de m4Social. Al setembre, es farà una selecció dels projectes que rebran acompanyament i s’escollirà la professional TIC més adequada perquè doni suport a una persona referent de l’entitat que elaborarà l’estratègia de transformació digital. 

L’assessorament tindrà una durada de sis mesos des de la primera reunió inicial i començarà amb un diagnòstic inicial per mitjà d’una anàlisi interna, seguit d’un mapa de processos, una estimació de pressupost i l’elaboració d’un quadre de comandament amb les accions previstes i planificades.  L’objectiu principal no és la visió tecnològica, sinó el canvi cultural i organitzatiu que pot representar la digitalització i la revisió dels processos d’una entitat per ser més eficients i millorar la qualitat de vida dels col·lectius en situació de vulnerabilitat. “Gràcies al suport i coneixement compartit de les persones voluntàries, es poden produir canvis en les entitats que després tenen un impacte directe en la millora de l’atenció, l’acompanyament i els suports que ofereixen”, explica Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector. 

Plans de Transformació Digital engega la seva tercera edició després de dues experiències anteriors en què s’han acompanyat 13 entitats socials, amb 200 hores d’assessorament per part dels consultors TIC i amb una valoració molt positiva per part de les organitzacions i les voluntàries i els voluntaris que han participat en la iniciativa. A més, el projecte està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible perquè vol fomentar la innovació compartint coneixements, experiència, tecnologia i recursos i buscant sinergies entre organitzacions del territori. “Amb aquesta tercera edició s’arribarà a més entitats socials que volen rebre un acompanyament en aquesta transició per créixer digitalment i adquirir un grau de maduresa digital més elevat. De fet, un dels aspectes que més valoren és el de poder comptar amb un suport especialitzat i qualificat en àmbits en els quals no tenen expertesa”, conclou Alsina. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content