Dissabte, 27 novembre 2021
HomeSalut MentalL’UOC llança una aplicació que permet triar la teràpia més adequada per...

L’UOC llança una aplicació que permet triar la teràpia més adequada per a pacients amb demència

Psicodem va adreçada tant a professionals com a familiars que han de tenir cura

persones grans demencia
La demència també afecta al col·lectiu de persones grans // Foto: Arxiu

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC), des de l’eHealth Center, ha llançat una eina, anomenada Psicodem, que permet triar la intervenció més adequada per a cada pacient en funció del seu grau de demència i dels aspectes que es vulguin afrontar.

Aquesta eina és una aplicació mòbil -tot i que també té una versió web- adreçada tant a professionals com a familiars que han de tenir cura d’una persona amb demència. L’aplicació els permet triar entre diferents intervencions psicosocials en funció del grau de demència i altres comorbiditats -cada trastorn o malaltia addicional-, com ara ansietat, depressió o agressivitat, alhora que els informa sobre el nivell d’evidència científica de cadascuna d’elles.

diari-discapacitat-300x250e

Psicodem ja s’ha testat prèviament en format web, se n’ha avaluat la usabilitat amb professionals de l’atenció primària i especialitzada i se n’ha estudiat la validesa amb neuròlegs i neuropsicòlegs. Les proves per validar l’aplicació es van dur a terme en un centre d’atenció primària, una clínica privada i un hospital públic amb 119 pacients amb diferents graus de demència i una desena de professionals de la salut.

Les impulsores de l’aplicació aniran actualitzant el gruix d’evidència científica de cada intervenció i faran difusió perquè tant professionals com pacients puguin fer-ne ús. Psicodem està disponible en anglès, català i castellà.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES