Dilluns, 22 abril 2024
spot_img
IniciDISCAPACITATL’Ordre de Sant Joan de Déu inaugura el nou Hospital de Salut...

L’Ordre de Sant Joan de Déu inaugura el nou Hospital de Salut Mental de Lleida

ordre sant joan déu hospital salut mental lleida
L’alcalde Àngel Ros i el conseller Antoni Comín a la inauguració del nou centre // Foto: Hermínia Sirvent

Divendres passat es va inaugurar oficialment l’Hospital de Sant Joan de Déu de Lleida, especialitzat en el tractament de la salut mental. A l’acte hi van assistir el conseller de Salut, Antoni Comín i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

L’edifici, ubicat a Copa d’Or en un solar cedit per l’Ajuntament de Lleida, compta amb tres plantes que ofereixen més de 12.000 metres quadrats per atendre pacients de salut mental, amb un màxim de 130 places. L’Hospital inclou una àrea infanto-juvenil, que prestarà atenció ambulatòria per a tota la província de Lleida, hospitalització d’adults, un servei especialitzat en discapacitat intel·lectual i un servei residencial d’habitatge.

L’àrea infanto-juvenil correspon al Centre de Salut Mental, que ofereix atenció ambulatòria amb 30 places per tota la demarcació (Lleida i Alt Pirineu-Aran). L’hospitalització d’adults disposa de 30 places; la unitat d’alta dependència psiquiàtrica té reservades 40 places més i una altra unitat d’atenció psiquiàtrica especialitzada, està dotada amb 10 places.

Per altra part, el Servei Especialitzat en Salut Mental en discapacitat intel·lectual prestarà assistència ambulatòria a persones amb discapacitat intel·lectual i que pateixen algun trastorn mental o de conducta greu.

D’altra banda, el servei residencial d’habitatge disposa de 45 places, del tipus Llar-Residència, per a persones amb problemàtica social derivada de patir un trastorn mental.

A més del conseller Comín i l’alcalde Ros, van assistir a la inauguració del centre el tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, i diversos regidors de la Paeria, així com el delegat del Govern, Ramon Farré, els principals de la Cúria Provincial de Sant Joan de Déu, i el bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez, que va beneir l’edifici.

 

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content