L’ONCE presenta solucions d’accessibilitat al Smart City Expo Word Congress de Barcelona

Mostrarà els seus projectes dins l’estand de Microsoft

once-solucions-accessibilitat-smart-city
Entrada de la Smart City Expo World Congress // Foto: Fira Barcelona

Del 15 al 17 de novembre se celebra a Barcelona el Smart City Expo World Congress, la cita de referència per a totes les empreses, entitats i organitzacions que treballen en el desenvolupament de tecnologies per a les ciutats intel·ligents.

Dins l’estand de Microsoft es mostraran les solucions desenvolupades per Microsoft Research, ONCE i Ilunion per fer les ciutats més accessibles i inclusives per a les persones amb discapacitat. Concretament, Microsoft presentarà el projecte Cities Unlocked, que permet guiar a persones cegues a l’exterior mitjançant l’ús de balisses intel·ligents.

BANER_300X250

Aquestes “beepcons” emeten una senyal audible que permet a les persones cegues orientar-se i conèixer la seva posició gràcies a un sistema d’àudio tridimensional que els permet “generar” un mapa mental de la seva posició respecte a les balisses.

Per la seva banda, ONCE i Ilunion presenten una solució per guiar a les persones cegues en interiors mitjançant aplicacions en dispositius mòbils i balisses de radiofreqüència.

L’ONCE donarà a conèixer els mapes accessibles MAPTAC 3D, desenvolupats pel Centre d’Investigació, Desenvolupament i Aplicació Tècnica (CIDAT), la Universitat de Jaén i la Comissió Braille Espanyola (CBE). Una aplicació informàtica que permet la producció de mapes especials per l’ús per part de persones cegues i amb discapacitat visual greu.

A més, es donarà a conèixer el projecte “Eliminant barreres en el transport públic” impulsat per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Fundació ONCE i Fundació Vodafone Espanya, amb la cooperació de Ilunion Tecnologia i Accessibilitat, un treball que ha rebut el Premi Innova eVIA Projecte en col·laboració.

Per fer accessible el transport públic de Barcelona, Ilunion i TyA han desenvolupat una aplicació de navegació per interiors que junt amb les Beepcon permeten que qualsevol persona pugui anar des de l’entrada de l’estació fins l’andana de la seva línia de metro, o fer un intercanvi entre línies que convergeixen en la mateixa estació.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*