L’ONCE presenta un cupó dedicat al 20è aniversari de la fundació del COCARMI

5,5 milions de cupons difondran aquest missatge el dimarts 6 de març

cupó once commemoració 20è aniversari cocarmi
Un moment de la presentació del cupó // Foto: ONCE Catalunya

Aquest matí s’ha presentat el cupó que l’ONCE ha dedicat al 20è aniversari del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), i que el dimarts 6 de març de 2018 portaran cinc milions i mig de cupons per difondre aquest aniversari per tot l’Estat.

El cupó ha estat presentat en un acte a l’edifici ONCE Catalunya. Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, han lliurat el cupó a Antonio Guillen, president del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI). També ha intervingut Rosa Cadenas, vicepresidenta del COCARMI i presidenta de Discapacitat Intel·lectual Catalunya (DINCAT).

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El 6 de març de 1998 les entitats ACAPPS, APPS, ECOM, FECAFAMM, FESOCA i ONCE funden el COCARMI. Aquell any, a Catalunya hi havia 207.189 persones reconegudes legalment amb discapacitat, xifra que s’ha incrementat fins al 551.439. En els darrers 20 anys, el nombre de persones amb discapacitat reconeguda s’ha incrementat un 166,15%.

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) està integrat per una desena de federacions i associacions que donen veu a les persones amb discapacitat de Catalunya, ja sigui discapacitat física, intel·lectual, sensorial o trastorn mental

BANER_300X250

Segons dades del 2016 del Departament de Treball, Benestar Social i Famílies, hi ha a Catalunya prop de 530.000 persones amb alguna discapacitat legalment reconeguda. Una dècada abans, el 2006, el nombre de persones amb discapacitat era d’unes 377.500. El COCARMI l’integren ACAPPS, COCEMFE Catalunya, DINCAT-Plena Inclusió Catalunya, Down Catalunya, ECOM, FECETC, Federació Salut Mental Catalunya, FESOCA, FEPCCAT i ONCE Catalunya. El COCARMI forma part del Comité Estatal de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), que representa uns 3,8 milions de persones amb discapacitat d’unes 7.000 associacions.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*