22.6 C
Barcelona
Dijous,28maig,2020
Inici Inclusió L’ONCE premia la solidaritat i la superació de la societat catalana

L’ONCE premia la solidaritat i la superació de la societat catalana

once-guanyadors-premis-solidaritat-societat-catalana
Els guardonats dels Premis Solidaris 2016 // Foto: ONCE Catalunya

Niños sin Barreras (a la Institució, Organització, Entitat o ONG); Carme Canals (a la Persona Física); La Tavella (a l’Empresa); Museu Marítim (a l’Administració Pública) i TEBvist (al Mitjà de Comunicació), van rebre dijous els Premis Solidaris ONCE Catalunya 2016 que atorga l’Organització a la superació i la solidaritat.

En l’acte de lliurament dels premis la vicepresidenta de l’ONCE, Patricia Sanz va assenyalar que aquests guardons premien la feina ben feta “d’aquells que ajuden diàriament a persones amb discapacitat en qualsevol activitat”. Sanz va advocar per complir la llei en matèria d’ocupació per a persones amb discapacitat, en matèria d’accessibilitat i d’educació integrada”. Per últim va denunciar que “cal erradicar el joc il·legal”.

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull; la vicepresidenta segona de l’ONCE, Patricia Sanz; la subdirectora general de Treball en la Diversitat de la Generalitat, Elisabet Parés; el president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, Enric Botí i el president del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat), Antonio Guillén, van lliurar els Premis Solidaris ONCE Catalunya 2016, en un acte al que també han assistit representants del Tercer Sector, del món polític i social de la societat catalana i el delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, Xavier Grau.

Institució: NIÑOS SIN BARRERAS. És una entitat sense ànim de lucre formada exclusivament per voluntaris professionals de diferents sectors que amb gran il·lusió procuren contribuir amb el seu treball a millorar en el possible “una parcel·la totalment oblidada en la nostra societat”, afirmen. Els preocupa i ocupa l’efecte que sobre els fills té la separació dels seus pares conseqüent a la detenció i posterior ingrés a la presó. Els nens pateixen efectes col·laterals a la condemna, en particular el judici negatiu dels altres, el deteriorament de la convivència i de la situació econòmica familiar i la pròpia separació, la qual cosa comporta danys psicològics que podrien ser greus i irreversibles.

Persona Física: CARME CANALS GIMENO. Va fundar l’any 2004 la Fundació Friends per atendre als joves i adults amb síndrome d’Asperger, com el seu fill, i amb dificultats de relació o comunicació. Un casal de lleure al que se li han sumat la Botiga Friends, un centre especial de treball dedicat a la venda de roba, o el projecte Educafriends, un servei d’acompanyament que permet a nois i noies seguir o acabar els seus estudis. Diagnosticada d’ELA i, malgrat les seves dificultats, Carme continua al capdavant per tal d’aconseguir la màxima autonomia per totes les persones amb aquest trastorn i la seva difusió. És un model de generositat.

Empresa: LA TAVELLA. Un projecte empresarial integrat per dues entitats sense ànim de lucre, la Fundació Viver de Bell-Lloc i l’Associació Sant Tomàs – Parmo, que té com a objectiu la inserció socio-laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever. La seva activitat es centra a l’agricultura ecològica: la recollida i comercialització on line, amb lliurament a domicili, de fruites i verdures juntament amb un ventall ampli d’aliments, tots amb segell ecològic.

Administració: MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA. El Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona es crea l’any 1993. Es tracta d’un ens públic de caràcter local format per l’Ajuntament de Barcelona, propietari de l’edifici, per la Diputació de Barcelona, la titular del Museu, i per l’Autoritat Portuària de Barcelona. És un museu que s’ha implicat de manera excel·lent en l’accessibilitat des de sempre. Les activitats que oferta així com les seves exposicions són de disseny universal: els seus espais i la majoria de les peces exposades són accessibles i disposen de cartelleria i programes adaptats. A més a més, el seu personal té formació específica en atendre persones amb discapacitat.

Mitjà de Comunicació: TEBVist. “Som com som” és el lema de TEBVist, la primera televisió on line a Catalunya feta per persones amb discapacitat intel·lectual. Emet per internet i la seva programació està feta íntegrament per persones amb discapacitat psíquica. A partir d’uns tallers de televisió, el projecte compleix una doble funció, terapèutica i educacional. TEBVist treballa des de fa anys, com qualsevol altra televisió professional, amb la finalitat de fer una societat més inclusiva, que reconegui els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i que sigui capaç de generar llocs de treball i serveis de qualitat per a aquest col·lectiu.

6 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES ENTRADES

Maite Ruiz: “La LADD està formada per persones interessades en la defensa dels drets”

Maite Ruiz, presidenta de LADD // Foto: Associació LADD Hem volgut parlar en aquesta entrevista amb Maite...

Barcelona llança un pla de xoc en salut mental per combatre els efectes de la Covid-19

Els programes de suport emocional seran vitals per superar la crisi // Foto: Salut Mental Catalunya L’Ajuntament de...

Un assaig clínic accelera la recerca de nous tractaments en malalties neurodegeneratives

L'assaig pot accelerar les vies per trobar possibles tractaments // Foto: Federació ASEM Un assaig clínic per a...

Maravillas Rojo: “Aquesta crisi ha posat de relleu la importància de la vida i les persones”

L'espai #reflexionsdefutur ha entrevistat a Maravillas Rojo // Foto: Taula Tercer Sector A partir de la crisi sanitària,...

COMENTARIS RECENTS