21.4 C
Barcelona
Dilluns, 6 juliol, 2020

L’ONCE i el Museu Marítim presenten l’Exposició per celebrar els 25 anys del Museu Tiflològic de l’entitat

Recomanats

El Procicat aprova el Pla sectorial de represa de la normalitat en l’àmbit residencial

El Procicat ha aprovat el Pla sectorial de represa de la normalitat...

Dincat veu inacceptable el retard en els pagaments a les entitats socials anunciat pel Govern

El sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya s’ha sumat avui a...

museu tiflològic 25 anys exposició
La mostra comta amb 32 peces que es poden veure i tocar // Foto: ONCE

Roger Marcet, director del Museu Marítim i Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya van ser ahir els encarregats de presentar l’Exposició Itinerant de l’ONCE que celebra els 25 del seu Museu Tiflològic, amb seu a Madrid, i que es podrà visitar fins l’1 de juny al Museu Marítim de Barcelona.

En aquesta mostra, que reuneix 32 peces, el visitant podrà veure i tocar la maqueta dels Palaus Àrabs de l’Alhambra (Granada), i la del Taj Mahal, per conèixer què sent una persona cega quan percep l’art a través dels seus dits.

A més, podrà veure i també tocar obres d’art realitzades per persones cegues o amb discapacitat visual greu, com la “Serie Cielo y Tierra Eterno Poema nº 28”, del pintor cec Ataúlfo Casado; “Luz de Clamor”, fotografia de Carme Ollé; “Tripeando”, del també fotògraf amb discapacitat visual Juan Torre; “Bodegón”, pintura de Mª

Covadonga Martín Alonso, o “Dehesa Soriana”, del pintor José Miguel González.

El visitant tindrà l’oportunitat d’admirar també “La Castañera”, pintura de Rafael Arias; “Gran Vía”, fotografia de Marcelo Bilevich; “Concierto I”, del pintor Fernando Torres; “Dalí y yo”, una pintura d’Eduardo Matute “DUDU”; o “Rossy de Palma”, un retrat que mostra la forma en què la pintora Kelly Arrontes veu a l’actriu.

Aquesta mostra inclou també escultures: “Homenatge a l’ONCE”, de l’autor sordcec José María Prieto Lago; “Soñando”, d’Andrés Clariana; “Salomé”, de Cesar Delgado i “Hombre con perro” i “Los novios”, de Miguel Detrell.

A més, s’exhibeix material tiflològic que han utilitzat o utilitzen les persones cegues, com una pauta d’escriptura en caràcters visuals, un àbac, una màquina calculadora o El Libro de Escritura en Relieve de Llorens, datat en 1872.

Paral·lelament a aquesta exposició del Museo Tiflológico, es podrà visitar una mostra de la fotògrafa Carme Oller, afiliada a l’ONCE, i de l’escultor sordcec Andrés Clariana.

Totes les peces que es mostren en aquesta Exposició Itinerant pel 25 aniversari del Museu Tiflològic de l’ONCE compten amb els títols en Braille, i estan proveïdes de codis QR, amb informació accessible a persones amb ceguesa o discapacitat visual a través de telèfons mòbils, a més de beepcons, unes balises intel·ligents de guiat especialment dissenyades per facilitar a les persones amb discapacitat visual la identificació i localització dels objectes propers, mitjançant una aplicació mòbil.

El Museu Tiflològic de l’ONCE es va inaugurar el 14 de desembre de 1992 i és un espai concebut perquè els seus visitants puguin veure i tocar les peces exposades, i on s’exhibeix el patrimoni cultural de l’ONCE i es desenvolupen els programes d’exposicions temporals d’obres d’artistes cecs i d’extensió museística a través de l’exposició itinerant dels seus fons.

- Advertisement -

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius

Últimes notícies

MIFAS incorpora 94 nous treballadors a la seva plantilla des del mes de juny

El Grup MIFAS ha incorporat a la seva plantilla un total de...

El Centre d’Atenció Diürna d’ASPID reprèn l’activitat en un entorn segur pels usuaris

El Centre de dia Candi Villafañé d’ASPID ha reprès l’activitat presencial després d’haver implementat tots els protocols...

Una mirada personal a l’escola inclusiva

La meva experiència en una USEE (Unitat de Suport Educatiu Especial) va començar l’any 2012, a l’Institut...

La incertesa pel coronavirus obliga a suspendre la tercera edició de l’Inspira Festival Inclusiu 2020

La Fundació MAP i l'Ajuntament de Ripoll han decidit no celebrar la tercera edició de l'Inspira Festival...

El Grup Alba inicia un nou model dels serveis diürns als nous espais de Guissona, Agramunt i Verdú

El Grup Alba ha iniciat un canvi de rumb dels seus serveis diürns cap a un model...
- Advertisement -

també pot interessar-te

- Advertisement -