Dimecres, 10 agost 2022
Dimecres, 10 agost 2022
IniciDiscapacitatL’ONCE i el Museu Marítim presenten l’Exposició per celebrar els 25 anys...

L’ONCE i el Museu Marítim presenten l’Exposició per celebrar els 25 anys del Museu Tiflològic de l’entitat

museu tiflològic 25 anys exposició
La mostra comta amb 32 peces que es poden veure i tocar // Foto: ONCE

Roger Marcet, director del Museu Marítim i Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya van ser ahir els encarregats de presentar l’Exposició Itinerant de l’ONCE que celebra els 25 del seu Museu Tiflològic, amb seu a Madrid, i que es podrà visitar fins l’1 de juny al Museu Marítim de Barcelona.

En aquesta mostra, que reuneix 32 peces, el visitant podrà veure i tocar la maqueta dels Palaus Àrabs de l’Alhambra (Granada), i la del Taj Mahal, per conèixer què sent una persona cega quan percep l’art a través dels seus dits.

A més, podrà veure i també tocar obres d’art realitzades per persones cegues o amb discapacitat visual greu, com la “Serie Cielo y Tierra Eterno Poema nº 28”, del pintor cec Ataúlfo Casado; “Luz de Clamor”, fotografia de Carme Ollé; “Tripeando”, del també fotògraf amb discapacitat visual Juan Torre; “Bodegón”, pintura de Mª

Covadonga Martín Alonso, o “Dehesa Soriana”, del pintor José Miguel González.

El visitant tindrà l’oportunitat d’admirar també “La Castañera”, pintura de Rafael Arias; “Gran Vía”, fotografia de Marcelo Bilevich; “Concierto I”, del pintor Fernando Torres; “Dalí y yo”, una pintura d’Eduardo Matute “DUDU”; o “Rossy de Palma”, un retrat que mostra la forma en què la pintora Kelly Arrontes veu a l’actriu.

Aquesta mostra inclou també escultures: “Homenatge a l’ONCE”, de l’autor sordcec José María Prieto Lago; “Soñando”, d’Andrés Clariana; “Salomé”, de Cesar Delgado i “Hombre con perro” i “Los novios”, de Miguel Detrell.

A més, s’exhibeix material tiflològic que han utilitzat o utilitzen les persones cegues, com una pauta d’escriptura en caràcters visuals, un àbac, una màquina calculadora o El Libro de Escritura en Relieve de Llorens, datat en 1872.

Paral·lelament a aquesta exposició del Museo Tiflológico, es podrà visitar una mostra de la fotògrafa Carme Oller, afiliada a l’ONCE, i de l’escultor sordcec Andrés Clariana.

Totes les peces que es mostren en aquesta Exposició Itinerant pel 25 aniversari del Museu Tiflològic de l’ONCE compten amb els títols en Braille, i estan proveïdes de codis QR, amb informació accessible a persones amb ceguesa o discapacitat visual a través de telèfons mòbils, a més de beepcons, unes balises intel·ligents de guiat especialment dissenyades per facilitar a les persones amb discapacitat visual la identificació i localització dels objectes propers, mitjançant una aplicació mòbil.

El Museu Tiflològic de l’ONCE es va inaugurar el 14 de desembre de 1992 i és un espai concebut perquè els seus visitants puguin veure i tocar les peces exposades, i on s’exhibeix el patrimoni cultural de l’ONCE i es desenvolupen els programes d’exposicions temporals d’obres d’artistes cecs i d’extensió museística a través de l’exposició itinerant dels seus fons.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content