Divendres, 21 juny 2024
IniciRECERCA I TECNOLOGIAL’ONCE i l’Hospital Clínic s’alien per millorar la qualitat de vida de...

L’ONCE i l’Hospital Clínic s’alien per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat visual 

Han signat un acord de col·laboració per a la sensibilització, informació i derivació de pacients

persones amb discapacitat visual hospital clínic
Un pacient atés a l’Institut d’Oftalmologia Hospital Clínic de Barcelona // Foto: Francisco Avia

L’ONCE i l’Hospital Clínic de Barcelona han signat un conveni de col·laboració per a la sensibilització, informació i derivació de pacients de l’Institut d’Oftalmologia Hospital Clínic de Barcelona a l’ONCE.

L’acord contempla a la detecció des de l’hospital d’aquelles persones que puguin acomplir els criteris per la seva afiliació a l’ONCE, així com la valoració, orientació i prestació dels serveis especialitzats que desenvolupa l’ONCE i que poden representar un benefici per als pacients amb discapacitat visual greu o ceguesa.

“L’ONCE treballa per millorar l’autonomia de les persones cegues o amb discapacitat visual greu, facilitant l’assistència i tots els serveis personalitzats que necessitin”, destaca Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya.

PUBLICITAT

Esther Armans, cap d’infermeria de l’Institut Clínic d’Oftalmologia, valora aquesta iniciativa com a molt positiva per als pacients, ja que la “nostra prioritat es garantir que el seu estat de salut sigui òptim, però amb aquesta iniciativa afegim valor al procés complet, ja que el fet de col·laborar de forma estreta amb l’ONCE assegura que les persones amb una discapacitat visual greu tinguin una atenció continuada. Aquesta feina conjunta proporcionarà a aquestes persones una atenció integral: des del diagnòstic i tractament, fins a l’acompanyament dins i fora de l’hospital”.

Aquest acord de col·laboració se suma a d’altres convenis que l’ONCE té amb altres centres i equips de recerca i innovació com el Clínic-IDIBAPS, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge  (IDIBELL), l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Hospital Vall d’Hebron, amb Universitats, amb joves investigadors i amb professionals de diversos àmbits, que posen en marxa projectes orientats a millorar l’autonomia i/o la inclusió social de les persones que atén. 

Tots aquests acords busquen millorar la qualitat de vida de les persones amb ceguesa o amb discapacitat visual, hi ha el suport de la institució a la recerca.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content