L’ONCE homenatja les persones sordcegues amb un bastó gegant en la seva Diada a Montserrat

Un miler de cecs i deficients visuals participaran a la romeria del proper diumenge

monasteri de Montserrat
La romeria a Montserrat aplegarà unes 1.000 persones // Foto: Pixabay

Unes 1.000 persones cegues i deficients visuals participaran aquest proper diumenge 18 de juny al Dia de la Gran Família de l’ONCE, que per 23è any consecutiu organitza la seva Diada a Montserrat, en la que és la romeria més gran del món que peregrina a Montserrat.

Enguany és construirà un bastó gegant de gairebé 20 metres de color vermell i blanc – el color que els identifica- per homenatjar a les persones sordcegues en l’acte central de la jornada..

BANER_300X250

Entre les 09.00 i les 9.30 h una representació de les 18 agències i centres que l’ONCE té a Catalunya (Badalona, Blanes, El Prat de Llobregat, Figueres, Girona, Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Mataró, Molins de Rei, Reus, Sabadell, Terrassa, Vic, Vilanova i La Geltrú, la direcció de l’ONCE a Tarragona i la DT de Barcelona) desfilaran fins a la plaça i portaran cadascuna una part del bastó. Una vegada construït s’exhibirà, horitzontalment a la plaça del mig de la Basílica, durant tota la jornada. Sobre les 12.15 h una persona sordcega, acompanyada pel president del Consell Territorial, Enric Botí i el delegat territorial, Xavier Grau, farà la lectura d’un manifest. Tot seguit, es farà una pinya per a que la Colla Jove dels Xiquets de Vilafranca carregui un tradicional castell i l’enxaneta pugui pujar i desplegar l’emblema del 10è aniversari de la FOAPS, “Agafa’m la mà”, dedicat a les persones sordcegues.

La jornada estarà plena d’activitats des del matí, amb botifarrada, missa conventual, gegants  i castells. Al migdia hi haurà un dinar de germanor amb la presència de personalitats del món polític i social i representants d’associacions de persones amb discapacitat. L’acte comptarà amb la presència Alberto Durán, conseller general de l’ONCE i vicepresident executiu de Fundación ONCE.

Aquest és el programa previst de la Jornada:

A partir de les 9.00h: Arribada d’autocars a Monistrol-Vila; Pujada en el cremallera de Montserrat; Esmorzar a l’aire lliure; Construcció del Cupó Gegant de les persones sordcegues.

De 10.15h a 11.30h: Rua de la Colla de Geganters amb els Capgrossos, grallers i timbalers.

A les 11.00h: Missa conventual. Salve i Virolai. Ofrena floral.

De 12.15h a 13.15h a la plaça del mig de la Basílica: la “Colla Jove dels Xiquets de Vilafranca” carregarà un tradicional castell i l’enxaneta pujarà i desplegarà  l’emblema del 10è aniversari de la FOAPS, “Agafa’m la mà”, dedicat a les persones sordcegues; Homenatge al bastó de color vermell i blanc, que identifica a les persones sordcegues.

A les 14.00h: Dinar de germanor a la plaça del mig de la Basílica.

banner_dental

1 Trackback / Pingback

  1. Setmana de la sordceguesa, del 25 de juny a l’1 de juliol | Centre d'Informació de la Discapacitat (CID)

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*