Dimecres, 27 gener 2021
Inici Discapacitat L’ONCE i la Fundació IMO col·laboren en la investigació de distròfies de la...

L’ONCE i la Fundació IMO col·laboren en la investigació de distròfies de la retina

once-imo-investigació-distrofies-retina
L’estudi busca una millora en el pronòstic i a futur donar solucions // Foto: ONCE

L’ONCE està col·laborant amb la Fundación del Instituto de Microcirugía Ocular (IMO) en una investigació relacionada amb l’estudi de distròfies de retina, que coordina la Dra. Esther Palomares, subdirectora de la Fundación.

Amb aquest estudi, que pretén identificar noves variants d’un gen que actua en les cèl·lules fotoreceptores de la retina, es vol tenir un major coneixement del gen ABCA4, i de les patologies que provoca, com la malaltia de Stargardt, la distròfia de conos i bastons o la retinosi pigmentària, totes elles considerades malalties rares i responsables d’una pèrdua de visió severa que actualment no es pot tractar, ni tant sols per detenir el seu desenvolupament.

ARC Soluciones publi

En la investigació el laboratori molecular de l’IMO estudiarà en profunditat tota la seva regió genòmica, per possibilitar una millora en el pronòstic i a futur, un tractament de les patologies vinculades que farà possible el disseny i l’aplicació de teràpies genètiques que, per primer cop, permetran oferir una solució als pacients.

La Fundación IMO, constituïda el 2010 per professionals de l’Institut de Microcirugia Ocular, està orientada a la prevenció i a l’acció social, a la docència i a la investigació en oftalmologia, promovent en aquest últim àmbit la participació en assajos clínics sobre tractaments per diverses patologies oculars, així com el desenvolupament de la investigació bàsica.

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES