Dijous, 29 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciDiscapacitatL’Obra Social “la Caixa” destina 4,5 milions d’euros a les persones grans i...

L’Obra Social “la Caixa” destina 4,5 milions d’euros a les persones grans i amb discapacitat

obra social la caixa persones grans
Els ajuts prioritzen les persones grans i amb discapacitat // Foto: Imatge cedida per Obra Social “la Caixa”

La primera convocatòria del Programa d’Ajuts a Projectes d’iniciatives Socials de l’Obra Social “la Caixa” ha concedit ajudes per valor de 4.417.710 euros -dels 17 milions que l’entitat preveu destinar al 2016- a 202 projectes de tot l’Estat espanyol destinats a fomentar l’autonomia i la qualitat vida de persones que pateixen discapacitat, les afectades per alguna malaltia o en situació de dependència, amb especial atenció a la tercera edat.

La convocatòria de Promoció de l’Autonomia i Atenció a la Discapacitat i a la Dependència tindrà com a beneficiàries finals 64.470 persones tot l’Estat amb discapacitat o que per raons d’envelliment o malaltia pateixen el deteriorament de les capacitats i de la salut, ja sigui física o mental. Dels 1.101 projectes presentats n’han estat seleccionats 202 que es distribueixen entre els dirigits a persones amb discapacitat o malaltia mental, 117 projectes (58%), persones grans en situació de dependència, 59 projectes (29%) i persones amb malalties físiques, 26 projectes (13%). Tots ells impulsaran activitats d’atenció psicosocial; activitats de rehabilitació i estimulació; formatives i educatives; d’informació i orientació; d’educació en l’oci; de sensibilització; d’atenció diària o de centre de dia; de cobertura de necessitats i d’atenció residencial.  

banner flyer interpersonas

Destaquen també els 6.788 voluntaris que realitzaran accions de suport i acompanyament en el desenvolupament de les activitats dels projectes. En relació al personal remunerat, hi participaran un total de 1.247 professionals, dels quals 405 seran noves contractacions.

Per Comunitats Autònomes els projectes seleccionats han estat: Catalunya 44; Andalusia 38; Madrid (Comunitat) 23; Castella i Lleó 18; Comunitat Valenciana 18; Canàries 11; Múrcia (regió) 9; Aragó 9; Castella – La Manxa 6; Galícia 6; Navarra 5; Illes Balears 4; Cantàbria 4; País Basc 4; i Astúries 3.

El President de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha expressat el seu agraïment a totes les entitats que han participat en aquesta convocatòria. “Per arribar a impulsar aquestes iniciatives en el camp social no n’hi ha prou amb esforç. Adquirir una nova perspectiva de la realitat és un principi essencial. Una nova visió que accepti i integri la realitat de la vulnerabilitat social, no com un estat de fracàs vital, sinó com una oportunitat de creixement i de canvi”, ha assenyalat.  

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

7 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES