Diumenge, 5 desembre 2021
IniciDiscapacitatLes llars residències d'Osona tenen en llista d'espera de 60 persones amb...

Les llars residències d’Osona tenen en llista d’espera de 60 persones amb discapacitat intel·lectual

Sant Tomàs denúncia que la demanda és superior a la seva capacitat

llar residència osona discapacitat intelectual
Una persona amb discapacitat que viu a una llar residència // Foto: Sant Tomàs

Sant Tomàs ha denunciat que actualment a Osona hi ha 60 persones amb discapacitat intel·lectual en llista d’espera per accedir als serveis de llar residència que té l’entitat, la majoria d’aquestes persones des de fa anys.

Actualment, a banda de les 56 places al Centre Riudeperes, la residència per persones amb discapacitat que tenen grans necessitats de suport, Sant Tomàs té 50 places concertades amb l’administració per atendre 50 persones en les diferents llars residència del servei  d’habitatge Clarella. Com es pot veure, la llista d’espera per aquest servei és enorme comparada amb la capacitat actual que té.

fiare banca etica crowdfunding

Per poder donar resposta a part d’aquesta llista d’espera, Sant Tomàs està duent a terme diferents iniciatives. D’una banda, ha construït una nova llar residència a Calldetenes amb capacitat per a 12 persones, que ja està acabada i resta pendent de l’autorització administrativa per entrar en funcionament.

D’altra banda, fa temps que la Fundació Sant Tomàs i l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló estudien la creació en aquest municipi d’una llar residència de 12 places per a persones amb discapacitat intel·lectual, i properament se signarà un conveni en què se’n concretaran els termes.

A més, Sant Tomàs també ha treballat amb l’Ajuntament de Torelló la creació d’una llar residència en aquest municipi, amb una capacitat per determinar. L’opció de rehabilitar l’antic hotel de les Serrasses ha quedat descartada per requerir una inversió inassumible, i actualment s’està buscant l’espai indicat.

Osona se suma a una reclamació sectorial

La situació que es viu a la comarca d’Osona és extensible a la resta del territori català, on hi ha més de 3.250 persones amb discapacitat esperant una plaça en llar residència on poder viure, i en molts casos fa 10 anys que es troben en aquesta situació.

Dincat, a través del Consell de Participació està impulsant la reclamació de les entitats del sector per exigir a la Generalitat que inverteixi més recursos per poder donar resposta als drets i necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual, i que creï més places de llar residència.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES