‘L’esport adaptat a les escoles’, un projecte de la FCEDF per conscienciar i sensibilitzar envers l’esport adaptat

Està adreçat principalment a escoles i instituts

La gran finalitat d’aquest projecte és donar a conèixer l’esport adaptat // Foto: FCEDF

Un dels grans reptes de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF), a més de l’organització de les competicions dels esports que gestiona, és la promoció de l’esport adaptat i, dins d’aquest àmbit, sobresurt el projecte “L’Esport adaptat a les escoles”. Un projecte adreçat a escoles i instituts. 

El projecte “Esport Adaptat a les Escoles” és una proposta educativa que té com finalitat crear consciència i sensibilització envers l’esport adaptat. 

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Amb la realització aquesta d’activitat, la Federació vol que els/les alumnes empatitzin, valorin el poder de superació dels/de les esportistes amb discapacitat i assumeixin que tothom pot practicar esport, sigui quina sigui la seva diversitat funcional. La gran finalitat d’aquest projecte és donar a conèixer l’esport adaptat als/a les alumnes dinamitzats per sensibilitzar-los de la seva normalitat i viabilitat, així com informar de les possibilitats de pràctica en aquells que presenten discapacitat. 

Totes les activitats d’aquest projecte consten d’una xerrada inicial amb el gran grup en què un/a esportista paralímpic/a fa una petita introducció del món esportiu i explica les modalitats esportives que es treballaran durant la jornada. 

BANER_300X250

La segona part de la sessió és el desenvolupament pràctic de diverses modalitats esportives adaptades com el bàsquet o el rugbi en cadira de rodes, entre d’altres esports, dinamitzats sempre per tècnics esportius especialitzats, en què els participants, distribuïts en diferents grups, van rotant en funció del temps estipulat. Finalment hi ha una posada en comú amb el gran grup sobre les vivències obtingudes i reflexions de sensibilització.

Autor: FCEDF

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*