Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ SOCIALLes platges de Barcelona inicien la temporada de bany amb el servei...

Les platges de Barcelona inicien la temporada de bany amb el servei d’assistència per a persones amb discapacitat

S’obren els punts de la Nova Icària i de la Zona de Banys del Fòrum, mentre que el punt de Sant Miquel obrirà en temporada alta

servei bany assistit platges de barcelona
El servei de bany assistit ofereix suport al bany per a persones amb problemes de mobilitat // Foto: Ajuntament de Barcelona

Les platges de Barcelona han iniciat aquest dissabte 23 de març la temporada de bany amb el desplegament dels serveis i l’operativa en règim de temporada mitjana. Des de l’Ajuntament de Barcelona s’ha estat treballant els darrers mesos en el condicionament de l’espai i la instal·lació de la infraestructura per a l’inici de les activitats.

Amb l’objectiu que les platges siguin espais més inclusius i per tal de garantir que les persones usuàries puguin gaudir del bany de forma segura i accessible, les platges de la ciutat compten amb reserves d’aparcament i itineraris accessibles fins a la platja seca, senyalització i informació visual, tàctil i auditiva, lavabos adaptats i passeres de fusta que arriben al més a prop possible de l’aigua.

Com en anteriors ocasions, també s’activa en algunes platges el servei de bany assistit, que ofereix suport al bany. Aquest servei està adreçat a persones que tenen alguna limitació en la seva mobilitat i que necessiten ajuda personal i tècnica per poder accedir a l’aigua. Les zones de servei de suport al bany estan situades a les platges de Sant Miquel, Nova Icària i la zona de banys del Fòrum i disposen de les infraestructures bàsiques d’accessibilitat (passeres, senyalització, reserves d’aparcament, etc.), equipaments com mòduls canviadors, cadires amfíbies, grues elevadores, armilles salvavides, gandules, zones d’ombra, gandules, cadires, etc. En aquests punts, el personal tècnic dona suport a les persones amb diversitat funcional per entrar i sortir del mar i gaudir del bany.

El servei d’assistència al bany inicia la temporada amb la obertura dels punts de la Nova Icària i de la Zona de Banys del Fòrum. El punt de Sant Miquel obrirà en temporada alta.

Aquest servei incorpora millores en els materials, més recursos personals i increment en les hores de formació del personal i també canviadors inclusius als punts de Sant Miquel i de la Nova Icària. El punt de bany assistit de la platja de la Nova Icària es mantindrà obert fins al 27 d’octubre. La temporada mitjana estarà en funcionament del 23 de març a l’1 d’abril, tots els caps de setmana d’abril i el mes de maig. A partir del 25 de maig s’iniciarà la temporada alta de bany amb l’activació de la resta de serveis en horari extensiu i acabarà l’11 de setembre. A les platges de llevant (banys del Fòrum, Llevant, Nova Mar Bella i Mar Bella) continuarà el dispositiu de temporada mitjana fins al 29 de setembre i a la resta de platges (Bogatell, Nova Icària, Somorrostro, Barceloneta, Sant Miquel i Sant Sebastià), entre el 22 d’agost i el 27 d’octubre, es mantindran els serveis de temporada alta per acompanyar les activitats de Copa Amèrica.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content