Les persones amb grans discapacitats seguiran sense una residència exclusiva a Calafell

L’ajuntament proposa que ocupin algunes places al centre de dia per a persones grans

calafell residència exclusiva persones grans discapacitats
El col·lectiu amb grans discapacitat vol una residència específica // Foto: Diari de Tarragona

De moment Calafell (Tarragona) no comptarà amb una residència exclusiva per a persones amb grans discapacitat, tal i com havia sol·licitat a l’Ajuntament el jove Miguel Ángel Bajarano, que fa uns mesos havia iniciat una campanya.

La solució momentània per atendre a aquest col·lectiu serà oferir algunes places al centre de dia que la Fundació Santa Teresa està construint a la localitat destinat a persones de la tercera edat i amb discapacitat intel·lectual.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquesta opció no ha agradat a les persones amb grans discapacitats que assenyalen que tenen unes necessitats diferents. Estem parlant de persones amb lesions medul·lars o malalties degeneratives que en aquest moment no tenen cap tipus d’equipació a la zona.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Calafell ha valorat positivament la proposta d’aquest col·lectiu per a fer un equipament específic per a ells però considera que aquests tipus d’equipament corresponen a la Generalitat de Catalunya i no al consistori municipal.

BANER_300X250

En el debat també hi ha pres postura Lesmed Lesió Medul·lar, que ha demanat a l’alcalde Ramón Farré que defensi amb fermesa la proposta de realitzar “alguna cosa” al centre de dia per a aquest col·lectiu, davant de l’administració que correspongui.

El centre de dia per a persones de la tercera edat i taller ocupacional per a persones amb discapacitat intel·lectual està previst que sigui inaugurat a principis del mes de setembre.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*