Dilluns, 15 agost 2022
Dilluns, 15 agost 2022
IniciCulturaLes obres de teatre adaptades per persones amb discapacitat sensorial baixa un...

Les obres de teatre adaptades per persones amb discapacitat sensorial baixa un 54% en els darrers 3 anys

funció-accessible-la-casa-nines-teatre-romea
Un moment de la representació de “Casa de les Nines, 20 anys després” // Foto: Teatro Accesible

El nombre de sessions de teatre accessible per a persones amb discapacitat visual i auditiva (sensorial) ha baixat aproximadament un 54% des de l’any 2016 fins al 2019, d’acord amb les dades registrades en l’última anàlisi de el Centre Espanyol de Subtitulat i la Audiodescripció (CESyA). 

Segons les dades de l‘Agenda Cultural Accessible (ACA) del CESyA, aquest últim any hi ha hagut 110 obres de teatre adaptades a Espanya, la qual cosa suposa la xifra més baixa des del 2014.

Des de gener de l’any 2014, data en què es va crear l’ACA i es van començar a monitoritzar aquests serveis, fins a desembre de 2019, s’han recollit un total de 1.037 obres de teatre adaptat a Espanya. Aproximadament la meitat d’aquest total li correspon a la Comunitat de Madrid, que en els últims cinc anys ha comptat amb 596 funcions accessibles. Catalunya ocupa la segona posició amb 253 obres teatrals, Castella la Manxa amb 36, Comunitat Valenciana amb 33 i Múrcia amb 20.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

2 COMENTARIS

 1. Hola,
  M’interessa rebre informació d’obres de tatre que feu, i també guions d’obres de teatre adaptades per poder fer-ho amv els usauris de la nostra residència, on la majoria de les persones estant afectades a nivell cognitiu, sobretot en la memòria, i dificultat en la parla.
  Ens pdoríeu ajudar.

  Gràcies,

  Atentament,

  Marta Roher

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content