Les festes de la Mercè arriben a Barcelona amb una oferta inclusiva i accessible per a tothom

Se celebren del 21 al 24 de setembre

festes de la mercè barcelona oferta inclusvia accessible
Cartell de les Festes de la Mercè 2018 // Foto: Ajuntament de Barcelona

La festa major de la Mercè a Barcelona, que se celebra del 21 al 24 de setembre serà enguany més accessible i inclusiva que en edicions anteriors, incorporant activitats i artistes amb diversitat funcional.

FREEFORMSTYLE-600X300

Això es veurà des de un bon principi, ja que el pregó, que enguany farà l’actriu barcelonina, Leticia Dolera des del balcó  de l’Ajuntament el divendres 21 a les 18:30 h comptarà amb un servei d’interpretació en llengua de signes i transcripció en pantalla.

Pel que fa als artistes amb diversitat funcional que tindran protagonisme a la festa major, dins del MAC Festival hi hauran tres espectacles. Aquest és el cas de Mur, de la companyia­ (Cia)3  formada per intèrprets amb capacitats diferents . I també l’espectacle No Excuses, No Limits d’ ILL-Abilities que mostraran com les limitacions aparents dels artistes s’esvaeixen de seguida que comencen a ballar danses urbanes. I el cabaret Ara dones, en el qual participa Yur Dance, una companyia barcelonina que mostra que la dansa tampoc no té barreres.

Tampoc faltaran les activitats esportives inclusives i accessibles. Cal destacar que la clàssica Cursa de la Mercè, que proposa un circuit de 10 quilòmetres, inclou una competició adaptada de dos quilòmetres per a esportistes amb discapacitat intel·lectual o mobilitat reduïda. I també el 9è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Futbol Sala – ACELL – Special Olympics Catalunya.

Per altra banda, a la plaça de Catalunya, durant l’Associa’t a la Festa, que mostra la feina que fan les associacions de la ciutat, es podrà jugar al bàsquet i a jocs de taula en l’Olimpíada de Salut Mental, jugar als escacs o aprendre com convertir un joc en accessible per a que tothom hi pugui jugar. També es podrà ballar, veure una peça teatral realitzada per l’Associació de Dones No Estàndards, gaudir de la bona música o de la dansa o bé aprendre a fer el llaç de la sabata amb una sola mà per conèixer així la vida quotidiana dels qui, per raons diverses, no poden fer ús de tots dos braços.

A més moltes de les activitats de la Mercè seran accessibles i obertes a tots els públics amb espais accessibles. Activitats tradicionals, espectacles de dansa, teatre de carrer, concerts de fados, de músiques del món, de pop-rock o de flamenc.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*