Les festes de la Mercè arriben a Barcelona amb una oferta inclusiva i accessible per a tothom

Se celebren del 21 al 24 de setembre

festes de la mercè barcelona oferta inclusvia accessible
Cartell de les Festes de la Mercè 2018 // Foto: Ajuntament de Barcelona

La festa major de la Mercè a Barcelona, que se celebra del 21 al 24 de setembre serà enguany més accessible i inclusiva que en edicions anteriors, incorporant activitats i artistes amb diversitat funcional.

Això es veurà des de un bon principi, ja que el pregó, que enguany farà l’actriu barcelonina, Leticia Dolera des del balcó  de l’Ajuntament el divendres 21 a les 18:30 h comptarà amb un servei d’interpretació en llengua de signes i transcripció en pantalla.

banner_dental

Pel que fa als artistes amb diversitat funcional que tindran protagonisme a la festa major, dins del MAC Festival hi hauran tres espectacles. Aquest és el cas de Mur, de la companyia­ (Cia)3  formada per intèrprets amb capacitats diferents . I també l’espectacle No Excuses, No Limits d’ ILL-Abilities que mostraran com les limitacions aparents dels artistes s’esvaeixen de seguida que comencen a ballar danses urbanes. I el cabaret Ara dones, en el qual participa Yur Dance, una companyia barcelonina que mostra que la dansa tampoc no té barreres.

Tampoc faltaran les activitats esportives inclusives i accessibles. Cal destacar que la clàssica Cursa de la Mercè, que proposa un circuit de 10 quilòmetres, inclou una competició adaptada de dos quilòmetres per a esportistes amb discapacitat intel·lectual o mobilitat reduïda. I també el 9è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Futbol Sala – ACELL – Special Olympics Catalunya.

Per altra banda, a la plaça de Catalunya, durant l’Associa’t a la Festa, que mostra la feina que fan les associacions de la ciutat, es podrà jugar al bàsquet i a jocs de taula en l’Olimpíada de Salut Mental, jugar als escacs o aprendre com convertir un joc en accessible per a que tothom hi pugui jugar. També es podrà ballar, veure una peça teatral realitzada per l’Associació de Dones No Estàndards, gaudir de la bona música o de la dansa o bé aprendre a fer el llaç de la sabata amb una sola mà per conèixer així la vida quotidiana dels qui, per raons diverses, no poden fer ús de tots dos braços.

A més moltes de les activitats de la Mercè seran accessibles i obertes a tots els públics amb espais accessibles. Activitats tradicionals, espectacles de dansa, teatre de carrer, concerts de fados, de músiques del món, de pop-rock o de flamenc.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*