Dissabte, 27 novembre 2021
IniciDretsLes famílies elevaran una queixa a l'ONU per la vulneració de drets...

Les famílies elevaran una queixa a l’ONU per la vulneració de drets de les persones amb autisme a la Comunitat Valenciana

La Plataforma de Defensa TEA denunciarà els fets davant el Comitè de Drets de les Persones amb Discapacitat

manifestació drets famílies tea valència
Una manifestació de la Plataforma Persones TEA // Foto: Mariajo Jetpem

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Autisme, que se celebra aquest 2 d’abril, la Plataforma Defensa TEA ha anunciat que les famílies presentaran una queixa davant el Comitè de Drets de les persones amb Discapacitat de l’ONU, per la continua vulneració de drets de les persones amb autisme a la Comunitat Valenciana.

Aquesta acció es produeix després que les famílies hagin denunciat aquesta vulneració de drets davant totes les institucions involucrades (Govern valencià, Conselleria de Sanitat, Conselleria d’Educació, Conselleria d’Igualtat i Benestar Social) i interposat una queixa davant el Síndic de Greuges, sense que s’ha hagi obtingut resposta.

diari-discapacitat-300x250e

Tampoc els partits polítics han complit amb les mesures que es van comprometre a aplicar a les eleccions del 2019 a través de la signatura d’un decàleg per millorar la situació de les persones amb autisme.

Amb tot, la Plataforma Defensa TEA segueix esperant la creació d’una taula de treball on estiguin representades aquestes conselleries del govern valencià i representants del moviment associatiu amb l’objectiu d’avaluar la situació actual de les persones amb TEA i proposar mesures a curt, mitjà i llarg termini, amb la finalitat de millorar l’assistència i recursos que reben les persones amb TEA i les seves famílies.

Tal com es va acordar en la Proposició No de Llei (PNL) aprovada per unanimitat el 15 d’Octubre de 2019 aquesta taula hauria d’estar vigent fins al moment que es desenvolupin els mecanismes corresponents a la llei 3/2029, de 18 de febrer, de la Generalitat, de serveis socials inclusius de la Generalitat.

Les famílies reclamen un pla d’acció per implementar l’Estratègia Espanyola en Trastorns de l’Espectre de l’Autisme que va ser aprovada pel Consell de Ministres el 6 de novembre de 2015, i constitueix el marc de referència per contribuir a oferir en tots els territoris una orientació comuna que garanteixi la igualtat d’oportunitats i el gaudi efectiu dels drets del col·lectiu de persones amb TEA i les seves famílies.

Incompliment de la Convenció

La Plataforma Defensa TEA denuncia que la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat s’incompleix tot i formar part del nostre ordenament jurídic des de l’any 2008, temps més que suficient perquè les administracions públiques s’hagin posat a el dia en el compliment dels drets de les persones amb discapacitat.

Denuncia des de la falta d’atenció primerenca a recursos educatius especialitzats i inclusius que facin que les persones puguin desenvolupar al màxim les seves capacitats i habilitats per a una vida adulta el més autònoma possible. Una vida adulta que a més compti amb les adaptacions o suports laborals necessaris o que de no ser possible el seu desenvolupament laboral o professional tinguin els recursos d’atenció en serveis públics de qualitat i que dignifiquin a les persones en lloc de institucionalitzar en macro centres privats. De la mateixa manera sol·licita que s’inverteixi en habitatges tutelades terapèutiques i recursos dins de la comunitat que permetin a les persones amb TEA viure en igualtat de condicions.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES