Divendres, 2 desembre 2022
Divendres, 2 desembre 2022
IniciInclusió SocialLes entitats de la discapacitat intel·lectual de Girona i Lleida demanen més...

Les entitats de la discapacitat intel·lectual de Girona i Lleida demanen més pressupost per a la seva atenció

associacions discapacitat intel·lectual girona lleida
La trobada s’ha realitzat aquest mes de març a Girona // Foto: Associació Iura

L’associació Iura, formada per 10 entitats gironines en defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, i la Federació Allem, que agrupa a 17 associacions i entitats lleidatanes, s’han reunit aquest març a Girona per debatre sobre els principals reptes del sector de la discapacitat, com són els centres especials de treball, la millora del seu finançament i la mercantilització dels serveis d’atenció a les persones.

anunci guies d'arrel

Referent als centres especials de treball es va coincidir en la defensa del model català de treball protegit de les persones amb discapacitat i especials dificultats, i en la necessitat de revisar-lo seguint les recomanacions del Llibre Blanc, recentment publicat.

En aquest sentit es demana un finançament adequat per al treball d’aquest col·lectiu i recuperar l’aportació per les inversions als centres especials de treball socials.

Banner 300x250px EnBucle3

Des de les entitats dels territoris de Girona i Lleida es demana un pla urgent que contempli una actualització i increment del pressupost pels serveis d’atenció a persones amb discapacitat, que ha d’anar en paral·lel a la revisió del Pla Estratègic del Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya, entenent que són dos processos diferents.

En tercer lloc, davant d’una sèrie de canvis legislatius, des del sector de la discapacitat intel·lectual demanen una llei d’acció concertada per la prestació dels serveis socials públics per la discapacitat. 

Les entitats agrupades a Iura i Allem son sòcies de DINCAT i Associació Empresarial i els seus representants són membres de les juntes directives de la federativa catalana. Les dues entitats reforcen a les comarques gironines i lleidatanes les reivindicacions de les persones amb discapacitat intel·lectual representades per DINCAT.

La suma de les 10 entitats d’Iura -oberta a acollir-ne més- ocupa a més de 1.000 persones, de les quals la meitat tenen dificultats especials, i atén a més de 2.000 persones en els seus centres d’adults i de nens.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content