Dimarts, 6 juny 2023
Dimarts, 6 juny 2023
IniciCulturaL’Associació Alba vincula el talent artístic de professionals de l'art i persones...

L’Associació Alba vincula el talent artístic de professionals de l’art i persones amb discapacitat amb el projecte “Connexions artístiques”

Es va presentar ahir i pretén visibilitzar l’art i la cultura com a eina de transformació social

projecte talent artístic associació alba
Un moment de la presentació del projecte “Connexions artístiques” // Foto: Associació Alba

L’Associació Alba va presentar ahir el projecte “Connexions artístiques” que pretén posar en contacte artistes professionals de l’Urgell i la Segarra i persones amb discapacitat vinculades a l’entitat social que han manifestat tenir un interès o talent per alguna disciplina artística.

“Vam fer una crida interna entre tots els serveis de l’Associació Alba per detectar aquelles persones que tenien aficions relacionades amb el món de l’art o la cultura i sorprenentment van sortir molts candidats! Alguns ja els coneixíem perquè s’havia treballat en d’altres tallers, però moltes altres persones no ho havien manifestat mai. I a partir d’aquí vam buscar els artistes i les disciplines que podrien ser més interessants pel projecte. ”, explica Míriam Arnaz, responsable de gestió cultural de l’Associació Alba.

anunci guies d'arrel

En total han sorgit 6 artistes diferents que estan vinculats en les disciplines de la dansa (Olga Tragant), la poesia (Isabel Valverde), l’escultura (Erik Schmitz), el teatre( Taller d’Arts Escèniques CRUMA), l’art (Joan Codina) o la narració oral (Taller d’Arts Escèniques CRUMA). Tots ells són artistes del territori de Lleida i amb una trajectòria important a les seves esquenes.

L’objectiu que se’ls ha proposat és crear i elaborar conjuntament amb persones vinculades a l’Associació Alba una obra o espectacle per ser presentat al llarg d’aquest any.

Així, ahir es van presentar en públic les diferents parelles o binomis artístics que alguns d’ells ja han començat a treballar conjuntament en les darreres setmanes com és el cas de la ballarina Olga Tragant i el grup de dansa de Tàrrega.

“Cada dilluns ens trobem amb un grup de 6 o 7 persones i el que estic treballant amb ells és exercicis de moviment i sobretot intento que es deixin anar i que flueixin. Això és el que he vist que els costa més, però de mica en mica segur que ens anem sentint més còmodes”, explica Olga Tragant, ballarina formada als Estats Units i amb més de 25 anys de trajectòria en la docència de la dansa.

A l’acte es va poder veure molta connexió entre la parella artística d’escultura formada per l’artista d’Ivars, Erik Schmitz, i Paulí Costafreda, de formació picapedrer i vinculat a l’Associació Alba a través del Servei de Suport a la Vida Independent. “Vaig conèixer a l’Erik fa uns dies i de seguida vam connectar. Jo he treballat la pedra, he fet escultures i de seguida vam començar a parlar de tècniques i coses que coneixem tots dos. Em fa molta il.lusió aquest projecte”, explica Paulí Costafreda autor de l’escultura de l’”11 de setembre” ubicada a Agramunt.

A través d’aquesta iniciativa es pretén visibilitzar l’art i la cultura com a eina de transformació social, des d’una mirada inclusiva, creant sinergies amb artistes professionals i reivindicant el talent de les persones amb discapacitat intel.lectual o amb un diagnòstic de salut mental.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content