Diumenge, 22 maig 2022
Diumenge, 22 maig 2022
spot_img
IniciDestacadesL’assetjament escolar en els implantats coclears arriba al 27,6%, triplicant el risc...

L’assetjament escolar en els implantats coclears arriba al 27,6%, triplicant el risc de patir exclusió, odi i violència

La Federación AICE inicia llança la campanya “No hagas oídos sordos al acoso escolar” en el Dia Internacional del Acoso Escolar

campanya contra assetjament escolar
Cartell de la campanya “No hagamos oídos sordos al acoso escolar” // Foto: Federación AICE

La Federación AICE ha llançat la campanya de conscienciació “No hagas oídos sordos al acoso escolar” amb motiu del Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar, que se celebra aquest 2 de maig, amb l’objectiu de denunciar la discriminació i intolerància que pateixen especialment els col·lectius vulnerables com són els estudiants implantats coclears.

Diferents estudis assenyalen que les persones amb sordesa podien estar en més risc victimització a causa de barreres socials vinculades a l’audició. Per això, Federació AICE, en col·laboració amb la Universitat de Santiago de Compostela i l’Associació No a l’Assetjament Escolar, van elaborar l’Estudi d’Assetjament Escolar a Implantats Coclears, l’objectiu fonamental dels quals va ser intentar dimensionar el problema de l’assetjament escolar i el ciberassetjament entre els joves i els adolescents implantats coclears.

banner newsletter oferta 50%

Aquest Estudi, publicat per la revista Oxford Academic – Journal of Deaf Studies and Deaf Education, mostra una realitat demolidora per a la joventut implantada coclear, entre els qui la taxa d’assetjament escolar va ser d’un 27,6%, fet que suposa triplicar les possibilitats de patir exclusió, odi i violència.

Algunes dades de l’assetjament escolar

Segons un estudi europeu realitzat per Save the Children el 2016 es xifrava en un 9,3% la taxa d’adolescents espanyols que podria estar patint assetjament escolar i en un 6,9% ciberassetjament.

El primer estudi mundial “Estudi sobre l’assetjament escolar a implantats coclears” va mostrar una realitat alarmant per als usuaris d’implant coclear, ja que la taxa d’assetjament escolar detectada va ser d’un 27,6%, fet que suposa triplicar les possibilitats de patir exclusió, odi i violència. I dins aquest col·lectiu el 40% no ho expliquen mai o triguen mesos a explicar-ho, cosa que comporta moltes conseqüències, com el deteriorament de l’estat d’ànim, baixa autoestima, incidències en el rendiment educatiu i interferències en el somni i la gana.

Davant dels resultats, des de Federació AICE creu que cal articular estratègies de prevenció i enfortir les ja existents per ser capaços d’atenuar un problema creixent. En aquest sentit denuncia que les víctimes implantades coclears a sovint no saben a qui acudir, i caldria atorgar més visibilitat a aquest tema promocionant el telèfon accessible a la comunicació del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, Telegram 600 909 073, (el telèfon 900 018 018 només és ideal per a pares i professors oients, però no per a persones amb pèrdua auditiva).

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content