Dilluns, 5 desembre 2022
Dilluns, 5 desembre 2022
IniciDiscapacitatL’AMB i COCEMFE Barcelona creen un Grup Motor per impulsar l'accessibilitat als...

L’AMB i COCEMFE Barcelona creen un Grup Motor per impulsar l’accessibilitat als municipis

amb cocemfe bcn accessibilitat universal municipis
La jornada es va dividir en quatre grups de treball // Foto: Observatori Discapacitat Física

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i COCEMFE Barcelona impulsaran l’accessibilitat universal i la igualtat d’oportunitats als municipis metropolitans amb la creació d’un Grup Motor que treballarà sobre les prioritats marcades pels més de 90 tècnics municipals i representants d’entitats de persones amb discapacitat que van participar dimarts a la jornada “L’Accessibilitat Universal, una estratègia metropolitana”, celebrada al Citilab de Cornellà de Llobregat.

Durant la jornada, que va estar organitzada en quatre tallers participatius, es van posar de manifest les demandes més urgents per part dels col·lectius de les persones amb discapacitat.

anunci guies d'arrel

En matèria d’accessibilitat TIC, l’AMB va anunciar que contactarà amb els grans operadors de tecnologies com Google i Waze amb l’objectiu d’impulsar itineraris accessibles per a tothom. En aquest àmbit, el grup de treball dedicat a la Innovació Social i l’Accés als Serveis de l’Administració, també va demanar més formació per als ciutadans i treballadors de l’administració, i finalment van considerar prioritari que es dediqui més pressupost i que s’entengui que els diners dedicats a la innovació no són un una despesa, sinó una inversió.

Pel que fa al transport públic, els participants van destacar que encara que l’AMB és un referent en l’accessibilitat als seus vehicles i instal·lacions, cal millorar en aspectes com la comunicació per a persones amb discapacitat sensorial; l’accessibilitat física, per tal d’eliminar graons i buits o treballar en formació, informació i sensibilització per eliminar les barreres en l’actitud de les persones que treballen en empreses de transport públic. També es va parlar de la necessitat d’inversió en aplicacions mòbils que puguin ser utilitzades per a tothom.

Banner 300x250px EnBucle3

Finalment, el grup de treball dedicat a territori i edificació va demanar més coordinació entre ajuntaments, empreses de serveis i entitats del sector de la discapacitat, i van demanar un esforç per millorar l’accessibilitat tan interna com externa dels edificis (places d’aparcament i vorera, espais de joc infantil, etc.) i la senyalització, així com que es facin controls de qualitat perquè es compleixi la normativa i la creació d’un pacte municipal per l’accessibilitat.

Els representants de l’AMB també van aprofitar aquest acte per anunciar el disseny d’una estratègia específica dirigida a la sensibilització i adaptació del comerç de proximitat, que estarà llesta en uns mesos.

Durant la inauguració de la jornada, Héctor Santcovsky, director de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, va anunciar que “aquestes prioritats s’incorporaran a la Taula de Reactivació Econòmica”, i que “l’AMB pot ser un altaveu d’aquestes iniciatives a nivell país, ja que l’accessibilitat universal és una qüestió pendent de la societat”.

En la seva intervenció, Anxo Queiruga, president de la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE), va dir que “l’accessibilitat universal és una assignatura pendent del conjunt de la societat, i cal  fer un esforç en qüestions bàsiques com l’educació i el treball, ja que és inacceptable que la desocupació de les persones amb discapacitat dupliqui la mitjana de les persones a l’atur”. També va destacar que Barcelona i l’AMB són un referent en matèria d’accessibilitat.

Per la seva banda, Pilar Díaz, presidenta de COCEMFE Barcelona, va destacar que “la discapacitat no és de les persones sinó de la interacció de les persones amb el seu entorn” i va reclamar “que les polítiques d’accessibilitat tinguin les mateixes prioritats que les d’enllumenat públic o les de recollida d’escombraries”. També va dir que els municipis de més de 10.000 habitants han de tenir plans de mobilitat fets amb la participació de la ciutadania.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content