L’alcalde de Lleida visita els jardiners amb discapacitat encarregats del manteniment de l’entorn de la Seu Vella

Formen part del Centre Especial de Treball del Grupo SIFU

alcalde lleida visita jardiners discapacitat seu vella
L’alcalde Ros s’ha interessat per la feina que fan aquests jardiners amb discapacitat // Foto: Grupo SIFU

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, s’ha acostat aquest matí als voltants de la Seu Vella per conèixer de primera les tasques que fan l’equip de jardiners del seu entorn, format per 8 persones, sis de les quals són persones amb discapacitat psíquica.

Ros ha fet la visita acompanyat del segon Tinent d’Alcalde i Regidor de Promoció i gestió de l’hàbitat urbà i rural i la sostenibilitat del consistori, Felix Larrosa. Tots dos ha tingut l’oportunitat de conèixer l’experiència dels treballadors, les claus de la seva integració social i laboral i, d’altra banda, les novetats tècniques implementades en aquest servei per reduir les emissions de CO 2 i consum d’aigua.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquests treballadors formen part del Grup SIFU, un Centre Especial de Treball amb 15 anys de recorregut a Lleida, que des de l’octubre de 2015 és l’adjudicatària del servei. L’equip està format per 10 persones, 2 monitors i 8 operaris de jardineria, que realitzen tasques com tallar gespa i arbustos, la neteja de vials i de parcs, els tractaments fitosanitaris, la plantació de flors de temporada, la poda d’arbres o el manteniment i programació del sistema de rec. El tret més característic del servei, però, és el fet que el grup està format per 8 persones amb diferents tipus de discapacitats psíquiques considerades de difícil inserció. “Com a Centre Especial de Treball, la nostra missió és la integració social i laboral de persones amb discapacitat, i aquest equip n’és un exemple més que demostra que és possible fer aquesta tasca oferint un servei professional i de qualitat” ha destacat Miguel Sender, Responsable tècnic de Medi Ambient de Grupo SIFU,

Durant la visita, l’equip del Centre Especial de Treball ha mostrat a les autoritats de l’ajuntament la maquinària i sistemes tècnics que es fan servir per mantenir el bon estat de les zones verdes d’aquest espai emblemàtic. Destaca el nou sistema de telegestió de xarxes de rec, implementat recentment, que permet un estalvi d’aigua superior al 35%, a més de monitoritzar el consum i possibles incidències i realitzar el seguiment en remot, via Internet..Els assistents a la vista també han pogut veure en funcionament la maquinària de baixes emissions que es fa servir habitualment: desbrossadora, tallabardises, motoserra, bufador i una nova segadora amb motor a gas.

BANER_300X250
FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*