L’Ajuntament de Lleida dedica el mes d’octubre a la gent gran amb un ampli programa d’activitats

L’1 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Gent Gran

gent gran octubre lleida activitats
Àngel Ros va presidir l’acte de presentació al costat de molta gent gran // Foto: Hermínia Sirvent

L’Ajuntament de Lleida celebra a l’octubre el mes de la Gent Gran, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de la Gent Gran, el dia 1, declarat per l’Assemblea General de Nacions Unides. El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde Xavier Rodamilans i de la presidenta de la Coordinadora de Jubilats, Dolors Arderiu, han presentat aquesta setmana el programa d’activitats que des de l’Àrea de Gent Gran de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones han organitzat per commemorar-ho.

En la recepció que l’alcalde ha presidit a les llars municipals de jubilats, Ros va agrair a aquest col·lectiu la seva contribució a l’activitat social i associativa de la ciutat amb la seva sensibilitat, implicació i experiència. L’alcalde va recordar que a la ciutat hi ha 23.5000 persones major de 65 anys, de les quals unes 9.000 són sòcies de les llars municipals. És a dir, un 40%, aproximadament.

BANER_300X250

Igualment, Rodamilans va valorar la saviesa que aporta la gent gran i els ha encoratjat a seguir participant i a innovar en les accions que proposen, com es demostra amb la Guia d’Activitats o la iniciativa “+Love”. Per la seva part, Arderiu va destacar els 25 anys de les Tardes de Ball i l’exposició que es muntarà amb els cartells de cada edició. A més, ha parlat del voluntariat sènior i de la intensa activitat participativa de la gent gran durant l’any.

La celebració del mes de la Gent Gran es farà amb diverses activitats:

-“+ Love”: un projecte educatiu sobre afectivitat i sexualitat adreçat a les persones grans que s’ha dut a terme en el marc del conveni de col·laboració subscrit entre l’Ajuntament i la Fundació Bancària “ la Caixa “ en el qual col·labora la Universitat de Lleida i l’Aula Municipal de Teatre.

El Concert commemoratiu del Dia Internacional de la Gent Gran, a càrrec del grup d’havaneres “Mai és tard “, grup integrat per persones grans i que actuen de forma voluntària. Serà el dia 2, a les 18 h, a l’Auditori Municipal Enric Granados, amb entrada gratuïta.

La xerrada informativa sobre accidents a la llar i seguretat viària, en col·laboració amb la Fundació Agrupació, el dimarts 3, a les 17 h, a la sala Jaume Magre.

Tardes de Ball: amb sessió els dies 5, 11, 19 i 26 d’octubre a les 17 hores. Com a novetat , tindran lloc al mes d’octubre –enlloc de l’abril- i a la Llotja. A més, enguany es farà una exposició retrospectiva pels 25 anys del projecte amb els cartells de cada edició. L’exposició es farà del 20 d’octubre al 3 de novembre al hall de l’Escola Municipal d’Art Leandre Cristofol.

“Entre versos y Marsillach” és l’obra de teatre de la companyia teatral de Blanca Marsillach en què hi participen persones grans dels grups d’activitats que fa la Fundació “la Caixa” a les llars municipals dins del conveni de col·laboració subscrit per les dues entitats. L’organitza la Fundació amb la col·laboració de l’Ajuntament.

-Els dies 16 i 24 d’octubre, a les 17.30 h, i el 18, a les 20.130 h, hi hauran visites guiades al backstage de la Llotja per conèixer el que no es veu: l’escenari, els camerinos, etc.

-El Consell Municipal de les Persones Grans es reunirà el dia 20 d’octubre, a l’Escola Municipal d’Art Leandre Cristòfol, celebrant així la reunió anual d’aquest òrgan de participació.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*