Dimarts, 20 febrer 2024
IniciINCLUSIÓ SOCIALL’Ajuntament de Roses aposta per l'esport inclusiu al municipi adquirint una cadira...

L’Ajuntament de Roses aposta per l’esport inclusiu al municipi adquirint una cadira de rodes tot terreny adaptada

Facilitarà que persones amb mobilitat reduïda puguin realitzar pràctiques esportives, senderisme o curses en el medi natural

roses cadira tot terreny adaptada
La presentació de la cadira tot terreny adaptada ha tingut lloc al Pavelló Municipal // Foto: Ajuntament de Roses

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Roses ha presentat una cadira de muntanya Joëlette tot terreny adaptada, adquirida recentment, amb la qual vol fer possible que persones amb mobilitat reduïda puguin realitzar pràctiques esportives, senderisme o curses en el medi natural. A l’acte, dut a terme al Pavelló Municipal, han estat presents l’Associació Tramuntanets, el Club d’Atletisme Roses i l’Associació Excursionista Cabirols, entitats amb què l’Ajuntament col·laborarà per a la posada en marxa de projectes d’esport i excursionisme inclusiu al municipi.

El material adquirit és una cadira monoroda tot terreny Joëlette que permet acompanyar persones amb mobilitat reduïda o limitada per entorns rurals o de muntanya no adaptats, o participar en curses. Requereix la conducció de dos acompanyants, un encarregat de la tracció i direcció de la cadira, i un que assegura l’equilibri de la mateixa des de la part posterior. Està  concebuda tant per a passejos com per a un ús esportiu, permetent accedir a llocs inaccessibles per a les cadires de rodes convencionals.

Per a Verònica Medina, regidora d’Esports de Roses, “la posada en servei d’aquesta cadira ens permetrà fer un pas més en la consolidació de l’esport inclusiu al nostre municipi, atendre la diversitat i adquirir així una total normalització esportiva. Fem accessible el medi natural, d’una manera no invasiva, perquè tothom pugui gaudir dels nostres camins, paisatges i cims. Uns objectius que no serien possibles sense la complicitat i la implicació de Tramuntanets, Club d’Atletisme i Cabirols, amb qui treballarem per desenvolupar aquest projecte”

Prèviament, membres de les tres entitats han dut a terme una formació específica que els capacita per a la realització d’activitats amb la cadira de muntanya, durant la qual han après les tècniques per a la seva utilització i han adquirit coneixements de seguretat i progressió en el medi natural per a rutes inclusives.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content