L’Ajuntament de Girona renova l’adjudicació del servei de teleassistència ampliant els serveis i la cobertura

Està adreçat a persones grans i en situació de dependència

Girona servei teleassistència serveis cobertura
El model del servei permetrà un seguiment més individualitzar dels usuaris // Foto: gencat

L’Ajuntament de Girona ha renovat per dos anys -amb possibilitat de dos anys més de pròrroga- l’adjudicació del servei de teleassistència per a persones majors de 65 anys i persones en situació de dependència a l’empresa Televida Servicios Sociosanitarios SLU, segons ha aprovat la Junta de Govern Local aquesta mateixa setmana.

FREEFORMSTYLE-600X300

El nou contracte inclou millores respecte l’anterior, com l’augment de la cobertura (24 hores al dia els 7 dies de la setmana) de la unitat mòbil del servei, la posada en marxa d’una web amb accés a cuidadors i familiars de les persones usuàries del servei per tal de fer-ne el seguiment i la implantació d’un model més centrat en la persona, que permet fer un seguiment més individualitzat.

“Des del primer dia hem tingut clar que la prioritat d’aquest govern són les persones i el seu benestar i, sobretot, procurar per les persones en situació de vulnerabilitat. L’objectiu del servei de teleassistència és acompanyar les persones que, a causa de l’edat o d’altres factors, necessiten un suport però, alhora, promoure al màxim la seva autonomia per millorar-ne la qualitat de vida”, va explicar la regidora d’Igualtat i Drets Socials, Salut i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau.

La teleassistència és un servei tècnic de suport i intervenció social que permet a les persones usuàries, mitjançant la línia telefònica, disposar d’un servei d’atenció permanent, Principalment és un servei preventiu en casos de soledat, caigudes, seguretat i suport a la xarxa social i familiar i s’adreça a persones en situació de risc o fragilitat per factors d’edat, socials, sanitaris o funcionals.

La previsió mensual actual que es fa del nombre de terminals de teleassistència actius a la ciutat és de 2.000 unitats. El 2017 es va amb 1.601 terminals actius, que cobrien 2.060 persones usuàries.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*