L’Ajuntament de Girona renova l’adjudicació del servei de teleassistència ampliant els serveis i la cobertura

Està adreçat a persones grans i en situació de dependència

Girona servei teleassistència serveis cobertura
El model del servei permetrà un seguiment més individualitzar dels usuaris // Foto: gencat

L’Ajuntament de Girona ha renovat per dos anys -amb possibilitat de dos anys més de pròrroga- l’adjudicació del servei de teleassistència per a persones majors de 65 anys i persones en situació de dependència a l’empresa Televida Servicios Sociosanitarios SLU, segons ha aprovat la Junta de Govern Local aquesta mateixa setmana.

El nou contracte inclou millores respecte l’anterior, com l’augment de la cobertura (24 hores al dia els 7 dies de la setmana) de la unitat mòbil del servei, la posada en marxa d’una web amb accés a cuidadors i familiars de les persones usuàries del servei per tal de fer-ne el seguiment i la implantació d’un model més centrat en la persona, que permet fer un seguiment més individualitzat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

“Des del primer dia hem tingut clar que la prioritat d’aquest govern són les persones i el seu benestar i, sobretot, procurar per les persones en situació de vulnerabilitat. L’objectiu del servei de teleassistència és acompanyar les persones que, a causa de l’edat o d’altres factors, necessiten un suport però, alhora, promoure al màxim la seva autonomia per millorar-ne la qualitat de vida”, va explicar la regidora d’Igualtat i Drets Socials, Salut i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau.

La teleassistència és un servei tècnic de suport i intervenció social que permet a les persones usuàries, mitjançant la línia telefònica, disposar d’un servei d’atenció permanent, Principalment és un servei preventiu en casos de soledat, caigudes, seguretat i suport a la xarxa social i familiar i s’adreça a persones en situació de risc o fragilitat per factors d’edat, socials, sanitaris o funcionals.

BANER_300X250

La previsió mensual actual que es fa del nombre de terminals de teleassistència actius a la ciutat és de 2.000 unitats. El 2017 es va amb 1.601 terminals actius, que cobrien 2.060 persones usuàries.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*