L’Ajuntament de Barcelona prioritza la salut mental de la població després de l’atemptat de les Rambles

L’atenció de les persones afectades directament s’integrarà a la xarxa primària de salut

atenció salut mental atemptat ajutnament barcelona
Reunió extraordinària on es va tractar l’atenció a les persones afectades pels atemptats // Foto: Ajuntament de Barcelona

A partir del 17 d’octubre, l’atenció de les persones afectades directament per l’atemptat terrorista a Barcelona s’integrarà a la xarxa primària de salut, per poder fer-ne un seguiment a llarg termini, i per tant deixarà de ser una atenció d’emergència per passar a ser una atenció normalitzada.

Aquesta és una de les mesures adoptades durant la sessió extraordinària de la comissió de seguiment del Pla de Salut Mental de l’Ajuntament de Barcelona que va tenir com a eix principal l’abordatge del benestar psicològic de la població barcelonina després de l’atemptat de la Rambla.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

L’estratègia per atendre la salut mental de la població després de l’atemptat inclou diferents perspectives (sanitària, psicològica i social) i prioritza l’atenció a les persones afectades directament. Més de 30 professionals de la psicologia van donar atenció tant telefònica com presencial, de forma coordinada amb el Centre d’Urgències i Emergències Socials(CUESB). Es van atendre 730 persones afectades, a més del personal de 170 comerços de la Rambla i 80 professionals que hi van intervenir directament.

Un altre grup que cal prioritzar en les actuacions és l’alumnat (infància i joventut) dels centres escolars, especialment els ubicats a llocs propers a la Rambla. Des del Consorci d’Educació s’han treballat els primers recursos pedagògics per poder parlar del que ha passat i materials de suport per al personal docent. Pel que fa a la població musulmana que viu a Barcelona, es considera que pot resultar doblement afectada.

BANER_300X250

Totes les accions plantejades s’integraran en el Pla de salut mental existent. “El fet que la ciutat disposi d’un pla de salut mental ha servit per actuar millor durant l’emergència”, ha afirmat la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*