Dissabte, 1 octubre 2022
Dissabte, 1 octubre 2022
IniciInclusió SocialL’Ajuntament de Barcelona prioritza la salut mental de la població després de...

L’Ajuntament de Barcelona prioritza la salut mental de la població després de l’atemptat de les Rambles

atenció salut mental atemptat ajutnament barcelona
Reunió extraordinària on es va tractar l’atenció a les persones afectades pels atemptats // Foto: Ajuntament de Barcelona

A partir del 17 d’octubre, l’atenció de les persones afectades directament per l’atemptat terrorista a Barcelona s’integrarà a la xarxa primària de salut, per poder fer-ne un seguiment a llarg termini, i per tant deixarà de ser una atenció d’emergència per passar a ser una atenció normalitzada.

Aquesta és una de les mesures adoptades durant la sessió extraordinària de la comissió de seguiment del Pla de Salut Mental de l’Ajuntament de Barcelona que va tenir com a eix principal l’abordatge del benestar psicològic de la població barcelonina després de l’atemptat de la Rambla.

Banner 300x250px EnBucle

L’estratègia per atendre la salut mental de la població després de l’atemptat inclou diferents perspectives (sanitària, psicològica i social) i prioritza l’atenció a les persones afectades directament. Més de 30 professionals de la psicologia van donar atenció tant telefònica com presencial, de forma coordinada amb el Centre d’Urgències i Emergències Socials(CUESB). Es van atendre 730 persones afectades, a més del personal de 170 comerços de la Rambla i 80 professionals que hi van intervenir directament.

Un altre grup que cal prioritzar en les actuacions és l’alumnat (infància i joventut) dels centres escolars, especialment els ubicats a llocs propers a la Rambla. Des del Consorci d’Educació s’han treballat els primers recursos pedagògics per poder parlar del que ha passat i materials de suport per al personal docent. Pel que fa a la població musulmana que viu a Barcelona, es considera que pot resultar doblement afectada.

Totes les accions plantejades s’integraran en el Pla de salut mental existent. “El fet que la ciutat disposi d’un pla de salut mental ha servit per actuar millor durant l’emergència”, ha afirmat la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content