Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ LABORALLaFACT presenta un curs d’eines digitals i un programa de reorientació laboral...

LaFACT presenta un curs d’eines digitals i un programa de reorientació laboral per a persones amb discapacitat intel·lectual

Aquestes iniciatives, desenvolupades en col·laboració amb el BBVA, han beneficiat un total de 125 persones

lafact presentació eines inclusió laboral persones amb discapacitat intel·lectual
Acte de presentació de les dues iniciatives destinades a la inclusió laboral de persones amb discapacitat intel·lectual // Foto: LaFACT

LaFACT, la Factoria Social de Terrassa, ha desenvolupat dos projectes amb l’objectiu de millorar la integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, gràcies a la col·laboració de BBVA. Aquestes iniciatives, que han beneficiat un total de 125 persones, inclouen un curs d’eines digitals i un programa de reorientació laboral.

El curs d’eines digitals s’ha dissenyat per abordar el creixement de la transformació digital i el seu impacte en el mercat laboral. Aquest programa formatiu, que ha estat realitzat amb el suport de BBVA, busca reduir la bretxa digital entre les persones amb discapacitat intel·lectual, proporcionant-los les habilitats necessàries per millorar les seves oportunitats d’ocupació. Aquesta iniciativa respon a les directrius de les institucions europees, incloent els Objectius de Desenvolupament Sostenible, especialment l’ODS 4 (Educació de Qualitat) i l’ODS 10 (Reducció de les Desigualtats). El curs està dirigit tant a persones treballadores que volen actualitzar el seu perfil professional com a persones desocupades o inactives laboralment.

El programa es va iniciar a l’octubre de 2022 i ha experimentat millores significatives en la seva segona edició, que va tenir lloc des de juliol de 2023 fins a febrer de 2024. Amb una durada de fins a 50 hores de formació, aquesta edició ha inclòs una avaluació per nivells i tutories individualitzades per adaptar el contingut a les necessitats específiques dels participants. Prop de 100 persones han tingut l’oportunitat de beneficiar-se d’aquesta formació, adquirint nous coneixements i desenvolupant habilitats essencials per a la vida quotidiana i laboral.

D’altra banda, el programa de reorientació laboral té com a objectiu mantenir o millorar la relació laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual que enfronten dificultats físiques o personals. Aquest programa avalua els nivells d’ocupabilitat dels participants i, si és necessari, implementa accions de desenvolupament professional, formació contínua i adaptació del perfil professional per facilitar la seva integració o reinserció laboral. La metodologia del programa es centra en el desenvolupament de competències, amb eines pròpies d’APRENS i MILCON.

Durant el 2023, un total de 17 persones van participar en aquest programa, que inclou adaptacions en el lloc de treball, entrenament cognitiu i un seguiment personalitzat. Els participants han destacat els beneficis d’aquesta formació, que inclou millores en la seva concentració, atenció als detalls i satisfacció laboral. BBVA ha col·laborat en aquests dos projectes de LaFACT, reconeixent-ne la importància per millorar la vida laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Montserrat Lao, directora de LaFACT, ha destacat que aquests programes no només proporcionen coneixements, sinó també autonomia i seguretat, permetent als participants millorar la seva trajectòria laboral i maximitzar la seva inclusió social. Així, LaFACT continua treballant per garantir la igualtat d’oportunitats per a totes les persones, independentment de les seves capacitats.

Secció patrocinada per
FECETC color logo

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content