L’ADFO presenta les activitats del nou curs Xarxa Inquieta per persones amb discapacitat

Les activitats arrenquen el 17 de setembre

adfo xarxa inquieta curs 2018-19
Les activitats estan centrades en la persona amb diversitat funcional // Foto: ADFO

El proper 17 de setembre començaran les activitats del nou curs del Xarxa Inquieta, el club d’atenció diürna de l’Associació de Disminuïts Físics d’Osona (ADFO), amb l’objectiu que les persones afectades amb algun grau de discapacitat física rebin atenció a nivell integral tenint en compte el desenvolupament de les seves capacitats individuals i la interacció social, les seves habilitats i coneixements a nivell pre-laboral, la seva autoestima i equilibri emocional i la rehabilitació de manteniment.

FREEFORMSTYLE-600X300

Es tracta de un seguit d’activitats que es realitzaran durant tot el curs 2018-2019 i que estan emmarcades en quatre àrees d’intervenció: rehabilitació física; rehabilitació cognitiva; Socialització i Salut emocional. En concret es realitzaran les següents activitats:

banner_300x200_entrenuvols

Rehabilitació aquàtica. Equilibri, mobilitat, coordinació i control del tòrax. Aquestes sessions es realitzen en grup i per tant també hi ha un treball de socialització.

Equinoteràpia. Milloren l’equilibri, la mobilitat, la coordinació i el control del tòrax amb els cavalls.

Ioga. Elasticitat, mobilitzacions, capacitat pulmonar i control de la respiració. Milloren la capacitat d’escolta activa.

Dansa adaptada. Millora de la concepció espacial i la memòria. Augment de l’autoestima i reducció de l’ansietat.

Jocs de taula. A través d’una activitat lúdica treballem la part cognitiva i la socialització de les persones.

Activa la ment. Exercicis d’entrenament pel manteniment i/o millora de les funcions cognitives com la percepció, la memòria, l’aprenentatge, etc.

Manualitats. A través de tallers de creativitat i en el marc del projecte Persones amb Superpoders treballen la socialització i la rehabilitació física (motricitat fina).

Manipulats. Gràcies al fi productiu aconsegueixen que la gent “se senti útil”, augmentant l’autoestima i treballant la motricitat, força, concentració i càlcul.

Pintura. Psicomotricitat fina, reconeixement espacial, aprenentatge de paletes de colors i tècniques pictòriques.

Sortides. Sortides lúdiques per afavorir l’esperit comunitari, família i reduir el sentiment de solitud i aïllament.

Català. Treballen la llengua catalana a través de la lectura de llibres. 

Les activitats de Xarxa Inquieta començaran el proper 17 de setembre i s’estendran fins el 21 de juny de 2019. Les inscripcions són presencials del 12 al 14 de setembre. Cal demanar cita prèvia a l’ADFO.

Les activitats de Xarxa Inquieta són possibles per la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i els Ajuntaments de Vic, Manlleu, Torelló i Tona.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*