Dissabte, 31 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciOpinióLa solució per a tenir cura dels peus a l'estiu

La solució per a tenir cura dels peus a l’estiu

peus al aigua
Els peus també necessiten unes cures especials a l’estiu // Foto: Pixabay

Quan es parla de salut, els peus són una de les parts de el cos que més se solen obviar, però, és una de les zones més sensibles. Et preocupes prou dels teus peus? per fer-ho és important conèixer tots els factors que s’han de tenir en compte per a la seva cura, així com el calçat a utilitzar.

Aquestes preguntes són més recurrents amb l’arribada de l’estiu ja que cal protegir els peus de l’exposició a el sol, així com de les hores a la platja o la piscina.

La salut dels peus és molt important, ja que qualsevol patologia que tinguem en els peus va a modificar la forma de trepitjar, i amb això, la nostra postura. Això pot provocar dolors a altres nivells com genolls, malucs, esquena … fins pot provocar dolors tensionals de cap. I això a més és una fletxa de doble direcció ja que les patologies que hi ha a la resta de el cos també poden provocar una modificació de la postura i per tant en els peus, provocant un dolor que no té res a veure amb els peus. Podria ser un problema visual, una inflamació intestinal, una pèrdua auditiva …

banner flyer interpersonas

Per tant, és imprescindible saber com cuidar-los, sobretot davant els mesos de calor. A l’estiu hi ha alguns problemes més freqüents. Per exemple, com a conseqüència de treure mitjons i mitges. Amb el calçat d’estiu apareixen els frecs i les butllofes, derivades de la fricció del calçat amb la pell. Si això passa el primer que cal fer és tractar-lo com una ferida, per evitar així que s’infectin, que és el major perill que tenen.

Les famoses ampolles es poden punxar si molesten, però mai treure la pell, ja que l’ampolla està protegint fins que la pell es regeneri. Per evitar les butllofes és recomanable prendre mesures higièniques com la hidratació, millor per les nits, evitant fer-ho al moment de calçar-se, ja que no és convenient que els peus estiguin humits. És important mantenir sempre els peus secs. Si hi ha problemes de sudoració el més recomanable és tractar els peus amb antitranspirants. Això no obstant, si amb això no s’elimina, cal acudir a un podòleg perquè trobi el motiu i posi el tractament adequat.

L’ús d’un bon calçat és imprescindible en cada activitat. Així, no s’ha d’usar xancletes per anar a fer una passejada, ja que no és un calçat apropiat per caminar. En aquesta situació s’ha de emprar un mitjó de cotó i un calçat que garanteixi una bona subjecció. El usar aquest tipus de calçats inadequats com xancletes, quan no són per anar a la platja, pot causar fascitis, mals de genoll, d’esquena …

¿Passejar descalç per la platja? Sí, quan el terreny és pla i la sorra humida. No obstant això, si hi ha desnivell poden provocar tensions a nivell articular, podent generar mals de peus i genolls. D’altra banda, els pacients diabètics no se’ls recomana caminar descalços ni en la sorra ni en cap altre lloc, pel risc d’infecció que suposa qualsevol petita lesió. A més, els diabètics han de cuidar molt més els peus que la resta de les persones.

Un dels factors per tenir en compte a l’estiu és la protecció amb crema solar dels peus. El dors dels peus és molt sensible a la radiació solar, per això, és molt habitual que la gent es cremi aquesta zona, ja que freqüentment la crema s’aplica fins als turmells.

Un altre dels problemes habituals en els peus, és la inflamació, atès que a l’estiu es produeix una vasodilatació. Les venes que s’encarreguen del retorn venós s’engrandeixen”, no fan bé la seva funció i s’acumula més líquid a la part inferior del cos, els peus. Això es coneix com edema i per evitar-ho el millor és donar-se banys d’aigua freda almenys en peus i cames.

Per tot això, es recomana fer una visita periòdica al podòleg, un cop a l’any o un cop cada 6 mesos com a mínim. Amb això, el podòleg podrà fer un examen personalitzat dels peus i assessorar sobre cura que s’ha de fer de la pell i de les ungles.

María ValdiviesoPodòloga del Centre Mèdic Complutense (Grupo Virtus)

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES