Diumenge, 7 març 2021
Inici Discapacitat La síndica de BCN recomana als ens públics de la ciutat que...

La síndica de BCN recomana als ens públics de la ciutat que reservin aparcaments per a persones amb discapacitat

síndica-bcn-ens-publics-reserva-aparcaments-persones-discapacitat
Senyal d’aparcament destinat a persones amb discapacitat // Foto: Síndica de Greuges

La síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha emès una sèrie de recomanacions adreçada als ens públics de la ciutat per conscienciar-los que poden sol·licitar al seu districte una reserva de plaça d’aparcament per a persones amb discapacitat.

L’actuació de la síndica s’ha produït després de la queixa d’un ciutadà amb discapacitat que es va trobar que no hi havia cap plaça reservada a les proximitats del Consorci d’Educació de Barcelona quan va anar a realitzar una gestió. El denunciat va interposar una reclamació en el mateix organisme de la que segons l’interessat no va obtenir cap resposta.

La síndica va mantenir una entrevista amb el denunciant el passat mes de febrer per tractar la qüestió. Arran de la mateixa, Maria Assumpció Vilà va contactar amb el Consorci d’Educació de Barcelona, que va explicar que sí que va parlar telefònicament amb el denunciant informant-li que la qüestió no era de la seva competència. 

ARC Soluciones publi

D’altra banda, el Departament de Serveis Generals del Districte de l’Eixample va informar que l’adjudicació de les places d’aparcament reservades per a persones amb discapacitat està determinada pel tipus d’equipament: biblioteques, centres de salut pública, serveis socials, equipaments esportius i centres cívics i culturals. Els serveis que no queden inclosos en aquests sis grups han de justificar la necessitat per tal de ser valorada i, si és el cas, tramitada. El Consorci d’Educació de Barcelona es troba en aquest darrer grup. 

Però la normativa emmarca la responsabilitat municipal en matèria d’estacionament lliure per a persones amb discapacitat amb targeta d’aparcament autoritzat. Ho fa a través del Decret 97/2002, que regula la possibilitat d’estacionar a zones de càrrega i descàrrega i les d’estacionament limitat sense cap cost ni restricció horària, i l’Ordre VIV/561/2010, que fa referència al fet que els principals centres d’activitat de les ciutats hauran de disposar de places d’aparcament reservades. 

Des de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat s’ha informat que l’Ajuntament de Barcelona disposa del Pla de reserves públiques d’aparcament, a partir del qual s’estableixen les tipologies d’equipaments de titularitat municipal que automàticament se’ls assigna una reserva. 

Davant de tot aquest context, la síndica assenyala que “les  respostes donades pel Consorci d’Educació de Barcelona, en el sentit que no és de la seva competència o que l’han de sol·licitar les persones interessades, constaten que no coneix el Pla de reserves públiques i, per tant, tampoc sap que la iniciativa de sol·licitar una reserva de plaça pública d’aparcament hauria de partir d’ell, prèvia valoració de la necessitat”, ha conclòs la Síndica de Barcelona, que ha afegit que “el Departament de Serveis Generals del Districte de l’Eixample no ha estat proactiu quan ha conegut la demanda del ciutadà”.

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES