21.4 C
Barcelona
Dissabte, 4 juliol, 2020

La síndica de BCN recomana als ens públics de la ciutat que reservin aparcaments per a persones amb discapacitat

Recomanats

El Procicat aprova el Pla sectorial de represa de la normalitat en l’àmbit residencial

El Procicat ha aprovat el Pla sectorial de represa de la normalitat...

Dincat veu inacceptable el retard en els pagaments a les entitats socials anunciat pel Govern

El sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya s’ha sumat avui a...
síndica-bcn-ens-publics-reserva-aparcaments-persones-discapacitat
Senyal d’aparcament destinat a persones amb discapacitat // Foto: Síndica de Greuges

La síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha emès una sèrie de recomanacions adreçada als ens públics de la ciutat per conscienciar-los que poden sol·licitar al seu districte una reserva de plaça d’aparcament per a persones amb discapacitat.

L’actuació de la síndica s’ha produït després de la queixa d’un ciutadà amb discapacitat que es va trobar que no hi havia cap plaça reservada a les proximitats del Consorci d’Educació de Barcelona quan va anar a realitzar una gestió. El denunciat va interposar una reclamació en el mateix organisme de la que segons l’interessat no va obtenir cap resposta.

La síndica va mantenir una entrevista amb el denunciant el passat mes de febrer per tractar la qüestió. Arran de la mateixa, Maria Assumpció Vilà va contactar amb el Consorci d’Educació de Barcelona, que va explicar que sí que va parlar telefònicament amb el denunciant informant-li que la qüestió no era de la seva competència. 

D’altra banda, el Departament de Serveis Generals del Districte de l’Eixample va informar que l’adjudicació de les places d’aparcament reservades per a persones amb discapacitat està determinada pel tipus d’equipament: biblioteques, centres de salut pública, serveis socials, equipaments esportius i centres cívics i culturals. Els serveis que no queden inclosos en aquests sis grups han de justificar la necessitat per tal de ser valorada i, si és el cas, tramitada. El Consorci d’Educació de Barcelona es troba en aquest darrer grup. 

Però la normativa emmarca la responsabilitat municipal en matèria d’estacionament lliure per a persones amb discapacitat amb targeta d’aparcament autoritzat. Ho fa a través del Decret 97/2002, que regula la possibilitat d’estacionar a zones de càrrega i descàrrega i les d’estacionament limitat sense cap cost ni restricció horària, i l’Ordre VIV/561/2010, que fa referència al fet que els principals centres d’activitat de les ciutats hauran de disposar de places d’aparcament reservades. 

Des de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat s’ha informat que l’Ajuntament de Barcelona disposa del Pla de reserves públiques d’aparcament, a partir del qual s’estableixen les tipologies d’equipaments de titularitat municipal que automàticament se’ls assigna una reserva. 

Davant de tot aquest context, la síndica assenyala que “les  respostes donades pel Consorci d’Educació de Barcelona, en el sentit que no és de la seva competència o que l’han de sol·licitar les persones interessades, constaten que no coneix el Pla de reserves públiques i, per tant, tampoc sap que la iniciativa de sol·licitar una reserva de plaça pública d’aparcament hauria de partir d’ell, prèvia valoració de la necessitat”, ha conclòs la Síndica de Barcelona, que ha afegit que “el Departament de Serveis Generals del Districte de l’Eixample no ha estat proactiu quan ha conegut la demanda del ciutadà”.

- Advertisement -

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius

Últimes notícies

El Centre d’Atenció Diürna d’ASPID reprèn l’activitat en un entorn segur pels usuaris

El Centre de dia Candi Villafañé d’ASPID ha reprès l’activitat presencial després...

Una mirada personal a l’escola inclusiva

La meva experiència en una USEE (Unitat de Suport Educatiu Especial) va començar l’any 2012, a l’Institut...

La incertesa pel coronavirus obliga a suspendre la tercera edició de l’Inspira Festival Inclusiu 2020

La Fundació MAP i l'Ajuntament de Ripoll han decidit no celebrar la tercera edició de l'Inspira Festival...

El Grup Alba inicia un nou model dels serveis diürns als nous espais de Guissona, Agramunt i Verdú

El Grup Alba ha iniciat un canvi de rumb dels seus serveis diürns cap a un model...

Katherina Harder: “ El format online ens permet acompanyar persones grans a relacionar-se amb la tecnologia”

Katherina Harder és la directora artística i de programació de La GRAN pantalla, el Festival Internacional de...
- Advertisement -

també pot interessar-te

- Advertisement -