La sentència de la violació a Lleida va tenir en compte l’atenuant que a la víctima no se li notava la discapacitat

Prop d’un centenar de persones van fer una cassolada de protesta

sentència audiència lleida respulsa pena mínima violació discapacitat
La sentència de l’Audiència de Lleida ha creat molt malestar // Foto: Arxiu

Prop d’un centenar de persones van participar el passat dimecres en un cassolada convocada per Dones de Lleida a la Plaça Sant Joan de Lleida per protestar contra la sentència de l’Audiència de Lleida que va condemnar a una pena mínima de dos anys de presó a un dels acusats per abusos sexuals en grup a una dona amb discapacitat intel·lectual.

En un comunicat emès per Dones de Lleida s’expressa de forma contundent que “No el podem consentir!” en referència a que la sentència diu que la condemna mínima al violador és “perquè la víctima amb discapacitat no es va oposar lo suficient”.

BANER_300X250

Segons el seu comunicat “en el cas de la sentencia, són fets provats que la dona amb diversitat funcional va dir de forma clara, precisa i reiterada: pareu, treu, us esteu passant, em feu mal, etc. Què més ha de fer una dona per a que es respecti la seva llibertat sexual i el seu cos?”.

El Grup Dones de Lleida també fa referència a la diversitat funcional de la víctima. “No té cap importància que la dona tingués diversitat funcional, què curiosament és valorada en la sentència per dir que va causar error en els agressors perquè no se li notava la discapacitat mental del 69% i així mateix per dir que no va ser prou contundent en la forma de dir no a causa del bloqueig mental que li va causar la situació i atesa la seva capacitat per afrontar-la”.

Aquesta denuncia de la sentència se suma a la que ja va fer la Federació Dincat, que va expressar en un altre comunicat la seva repulsa i estupefacció davant d’una sentència que continua demostrant la nul·la sensibilitat i humanitat de l’estament judicial envers les situacions de violència sexual envers les dones i envers les dones amb discapacitat.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*