La IV Setmana de la Discapacitat de la Fundació Rusc girarà enguany entorn a la Malaltia Mental

Se celebra a Tordera del 30 de novembre al 3 de desembre

cartell programa iv setmana de la discapacitat
Programa de la IV Setmana de la Discapacitat // Foto: Fundació El Rusc

La Fundació El Rusc de Tordera organitza del 30 de novembre al 3 de desembre la IV Setmana de la Discapacitat, una iniciativa que sempre se celebra al voltant del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i que enguany girarà sobre la Malaltia Mental.

Aquesta Setmana de la Discapacitat té un doble objectiu. Per un costat trobar espais per reflexionar sobre temes que preocupen i afecten directament a les persones amb discapacitat, i per l’altre, sensibilitzar a la població i reivindicar els drets de les persones del col·lectiu.

BANER_300X250

La major part del programa es concentrarà el dia 3 de desembre. A les 19h a la Biblioteca de Toredera començarà un acte on Míriam Clopés presentarà el seu llibre “El meu pare té una malaltia mental”. També hi intervindrà el Dr. Eduardo Fleitas, metge psiquiatre de la Fundació El Molí d’en Puigvert, que treballa directament amb persones d’aquest col·lectiu, i membres del Rusc donaran la visió de l’entitat envers la malaltia mental.

La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Tordera, i com cada any es farà la lectura del manifest del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat el dia 3 a les 12h del migdia davant les portes del consistori.

Per altra banda i en la línea de voler mostrar la seva realitat, qui ho vulgui podrà acostar-se a alguna de les seves llars, El Petit Príncep, El Lledoner o El Brunzit, el dia 30 de novembre en una Jornada de Portes Obertes.

Finalment el diumenge 2 de desembre hi haurà una Festa al Rusc oberta a tothom, per passar un dia amb els familiars i amics. Els organitzadors han preparat una activitat d’iniciació a l’orientació i una caminada popular perquè tothom hi pugui participar, amb la col·laboració, un cop més, del Club Esportiu Tordera. També hi haurà una botifarrada popular i una sobretaula amb música per ballar a càrrec de Frankie.

També cal destacar que del 26 de novembre al 5 de desembre la Biblioteca de Tordera acollirà l’exposició “La Malaltia Mental” amb il·lustracions de les persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació El Rusc.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*