Dimarts, 7 febrer 2023
Dimarts, 7 febrer 2023
IniciInclusió LaboralLa Generalitat presenta a Madrid el programa DIL d’integració laboral de les...

La Generalitat presenta a Madrid el programa DIL d’integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual

programa dil integració laboral discapacitat imtel·lectual madrid
La Vanesa Ortega treballa al Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge // Foto: gencat

La directora de Funció Pública del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, Pilar Sorribas, presentarà una ponència sobre la integració de persones amb discapacitat intel·lectual a la Generalitat en el marc d’una jornada sobre bones pràctiques a l’Administració, que se celebra demà, dijous, 21 de juny, a Madrid.

En aquesta jornada, la directora de Funció Pública presentarà el Programa DIL, que és un programa pioner d’integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual a la Generalitat de Catalunya. El programa s’adreça a persones que tenen com a mínim un 25% de discapacitat intel·lectual reconeguda, que poden accedir a un lloc de treball a la Generalitat mitjançant convocatòries específiques pel sistema de concurs de mèrits.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La primera convocatòria de places específica per a aquest col·lectiu es va fer l’any 2003 i, des de llavors, se n’han fet tres més. Actualment, el programa inclou un total de 93 treballadors i treballadores, que realitzen tasques d’ajudant en serveis generals (arxiu, magatzem, telefonista, neteja, etc.) en els diversos departaments de la Generalitat. D’aquests treballadors, 70 tenen vinculació laboral fixa i 23, vinculació laboral temporal.

La Generalitat ha esdevingut un referent pel que fa a la integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual perquè ha estat la primera administració en què el seguiment dels treballadors i treballadores d’aquest col·lectiu el realitzen tècnics de la pròpia administració. Així, el personal tècnic en inserció laboral, adscrit a la Direcció General de la Funció Pública, fa un seguiment individualitzat de cada treballador i del seu entorn i en dissenya el pla anual de formació específica. Tots els treballadors del Programa DIL compten també amb personal referent al seu departament que els facilita l’aprenentatge de les seves tasques i el desenvolupament de les relacions socials a l’entorn laboral.

La jornada sobre estratègia, experiències i casos d’èxit d’integració de persones amb discapacitat intel·lectual a la funció pública l’organitza Plena Inclusión España. Aquesta organització agrupa prop de 900 entitats de tot l’estat espanyol que defensen els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, i que té com a objectiu contribuir a la plena inclusió d’aquestes persones a la societat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content