Dimecres, 19 gener 2022
IniciLa Generalitat obre la convocatòria d’ajuts per fer obres d’accessibilitat a l’interior...
Array

La Generalitat obre la convocatòria d’ajuts per fer obres d’accessibilitat a l’interior dels habitatges

Es poden sol·licitar fins el proper 18 de setembre

codi accessibilitat edificis obra nova sense ascensor
Els ajuts són per obres a l’interior dels habitatges // Foto: Obra Social “la Caixa

La Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC)  ha obert una convocatòria per a subvencionar obres d’arranjament de l’interior dels habitatges que facilitin i afavoreixin la mobilitat i l’autonomia de les persones grans. Aquestes obres inclouen les que es facin per assolir les condicions mínimes d’habitabilitat; per adequar a la normativa vigent les instal·lacions d’aigua, gas, calefacció, electricitat  i sanejament; i les que siguin per millorar l’accessibilitat, especialment  en  cuines i banys.   

Les bases reguladores per accedir a aquesta convocatòria estableixen que hi tenen dret les persones que formin part d’una unitat de convivència que inclogui entre els seus membres alguna persona de 65 anys o més, i que tingui manca autonomia o mobilitat,  o tingui  un grau de discapacitat igual o superior al 33 %. 

Cal que l’habitatge a reformar sigui el domicili habitual i permanent i que es trobi a les demarcacions de Girona, Lleida, Tarragona o a les Terres de l’Ebre. La convocatòria no inclou la demarcació de Barcelona ja que la Diputació i l’Ajuntament de Barcelona tenen línies d’ajuts molt similars per al mateix col·lectiu de persones.

La persona sol·licitant ha de ser la propietària, usufructuària o llogatera de l’habitatge i no pot tenir, ni ella ni cap dels altres membres de la unitat de convivència, cap altre habitatge en propietat a Catalunya.  A més, cal complir els requisits econòmics marcats per la convocatòria de no superar 2 vegades l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC),  d’acord amb les taules que es publiquen en la convocatòria. 

La subvenció és del 100% del cost de les obres, si bé la quantia màxima de la subvenció és de 3.000 euros per habitatge  i el pressupost de les obres a presentar no pot superar el màxim de 5.000 euros. El  conjunt de les obres d’arranjament han d’estar destinades a afavorir la mobilitat i l’autonomia de les persones grans en el seu domicili.

En la convocatòria de 2019 es van beneficiar d’aquests ajuts 258 famílies de Catalunya,  amb un import mitjà de 2.556 euros i un total concedit de 660.000 euros.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content